Рода 3×3 караван овог викенда био је у Војводини, у Новом Саду и Раткову.

Турнир „3×3 Ратково“ је одржан у петак 7. јула 2017. године, учествовало 14 екипа које су се такмичиле у четири групе, где су две првопласиране екипе из сваке групе оствариле право пласмана у четвртфинале. У финалној утакмици су се састале екипе „Мућке“ и „Екстра ауто“, а након продужетка и у изузетно неизвесној завршници резултатом 22:20 победила је екипа „Мућке“. Треће место је освојила екипа „Шала забава“.

Организатор турнира је био КК Раднички Ратково, испред кога је Славољуб Обрадовић уручио новчане награде, а испред Кошаркашког савеза Србије награде у виду званичне опреме репрезентације Србије уручио је Дејан Димитријевић, члан Управног одбора Кошаркашког савеза Србије и координатор 3х3 КСС.

Морамо напоменути веома лепу посећеност турнира у Раткову, као и да је свакако велико задовољство да се и у малим срединама већ традиционално организују турнири у баскету 3×3, уз све озбиљнији приступ организацији и обавезама које организатори турнира преузимају.

На 3×3 турниру у новом Саду, који је у недељу 9. јула одржан испед дворане „СПЕНС“, победу је однела екипа „Маја Беровић“. Победничка екипа, у напетом финалу, поразила је тим „Аутокућа Секулић“ са 21:20, док је треће место припало момцима из екипе „Екстра Ауто и Зукић“.

Три првопласиране екипе, поред робних награда КСС, пехара и медаља, овим резултатом су освојиле одлазак на Финални турнир Војводине, док је шампион Новог Сада, екипа „Маја Беровић”, стекла и право учешћа на 3×3 Србија купу (Златибиор 12-13. август). Поред 12 сениорских екипа, на турниру је учествовало и по шест екипа у кадетској и јуниорској мушкој категорији и две сениорске женске екипе.

Спонзори турнира – трговински ланац Рода, Триглав осигурање и Бустер енергетско пиће обезбедили су грицкалице, освежења, као и занимљиве поклоне за Новосађане.

На реду су турнири у Алексинцу (16. јул), Параћину (22. јул), Краљеву (23. јул), Нишу (29. јул), Зрењанину (3. август) и Чајетини (13. август). Последња станица је Београд, где ће се 19. августа одиграти финале РОДА 3×3 првенства Србије.