Репрезентација Србије освојила је сребрну медаљу на Светском првенству у баскету „3 на 3“ које је данас завршено у Москви. У финалној утакмици, наша екипа у саставу Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Савић и Марко Ждеро, поражена је после велике борбе од селекције Катара са 13:18. Српски баскеташи нису одбранили титулу освојену у Атини 2012. године, али су једини тим који се на оба планетарна шампионата нашао на победничком постољу и окитио медаљама.

У финалној утакмици селекција Катара је од самог почетка вешто користила предност у висини и углавном поентирала испод самог коша. Ривал је на половини дуела стекао осетнију предност (6:9), али су српски кошаркаши преко Мајсторовића и Домовића–Булута успели да на мање од три минута пре краја ипак изједначе резултат – 12:12. Међутим, до краја сусрета селекција Катара направила је серију 6:1, искористила грешке нашег тима коме никао није ишао шут из даљине којим су покушавали да достигну предност противника.

Иначе последњег дана шампионата репрезентација Србије је у полуфиналу савладала одличну селекцију Русије са убедљивих 19:11. Домаћи тим је неколико часова касније ипак имао разлог за славље, јер је у узбудљивој утакмици за треће место и бронзану медаљу победио селекцију Литваније са 18:17.

ФИНАЛЕ: СРБИЈА – Катар 13:18

МЕЧ ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО: Русија – Литванија 18:17

ПОЛУФИНАЛЕ: СРБИЈА – Русија 19:11, Катар – Литванија 14:13