Момци,

Подигните главу. Били сте бољи за 10 поена разлике и требало је да се борите за медаљу, али то је спорт и десило се што се десило.

Није вам лако сада, али утакмице које следе су значајније од оних за медаљу. Србија мора да се избори да остане међу 16 најбољих земаља у категорији играча до 20 година. Није вам лако, али немојте да заборавите да носите дрес са грбом Србије. Изађите у петак на терен свесни тога, свесни свог квалитета и будућности која је пред вама.

Пре три године сам сениорима честитао победу за седмо место на европском и пласман на светско првенство речима да су спасили српску кошарку. Отишли смо на светско првенство са кога смо се вратили као други на свету! Ви се у петак, и данима после петка, борите за исту ствар, за спас српске кошарке. Зато изађите храбро и борите се као да је борба за злато. Ако тако урадите, показаћете да имате оно што је најважније за свакога ко жели да буде врхунски кошаркаш. Да имате нешто што је у српском језику карактерна особина, али што ја, као председник савеза, ипак не могу да напишем у овом писму. Сигуран сам да се разумемо јако добро.

Зато храбро у петак. На квалитет додајте хтење и храброст и покажите свима да ћете наредних година са пуно права бити на списку једне друге селекције Србије. Сениорске.

Драган Ђилас
Председник КСС