Репрезентација Србије у 3х3 кошарци у категорији до 23 године оптутовала је у кинески град Ланжу, где ће од 2. до 6. октобра 2019. године учествовати на ФИБА 3х3 У23 Светском првенству.

Екипу Србије за ову прилику спремали су Данило Лукић – тренер мушких 3х3 репрезентација и Марко Ждеро – тренер младих 3х3 репрезентација, уз подршку селектора мушких 3х3 репрезентација Србије Горана Војкића.

Стручни штаб се после припрема које су одржане у Републичком заводу за спорт Републике Србије и хотелу „Трим“ у Кошутњаку одлучио за следећи састав који ће репрезентовати Србију у Кини: Марко Милаковић, Горан Видовић, Душан Самарџић и Владимир Трајковић.

Србија се налази у групи Д у првој фази такмичења уз репрезентације Литваније, Монголије, Јужне Кореје и Холандије. Две првопласиране екипе из групе наставиће такмичење у четвртфиналу и евентуалној даљој борби за медаље.

Први дан такмичења за репрезентаију Србије биће четвртак 3. октобар, а свој први меч на првенству играће против Литваније од 7:30 сати (по српском времену), док је истога дана од 10.30 часова (по српском времену) предвиђен други меч против репрезентације Монголије.

Преостале мечеве у групи Србија ће играти после дана паузе, и то у суботу 5. октобра, прво против Јужне Кореје од 7:30 сати, а потом против Холандије од 10.30 часова (све по српском времену).

Подсећамо да се сви директни преноси утакмица са ФИБА 3х3 У23 Светског првенства из Ланжуа могу пратити на званичној веб страници турнира на адреси:

http://www.fiba.basketball/3x3u23wc/2019

као и на званичном „јутјуб“ ФИБА каналу

https://www.youtube.com/user/3x3planet