Сениорска мушка 3х3 репрезентација Србије отпутовала је за филипинску престоницу Манилу, где ће од 8. до 12. јуна учествовати на 2018 ФИБА 3х3 Светском првенству.

И овога пута највећа смотра светских 3х3 репрезентација угостиће по 20 најбољих тимова у женској и мушкој конкуренцији. Србија ће, по традицији, имати представнике у мушкој конкуренцији. И не само то – Србија ће бранити титулу освојену прошле године у француском Нанту!

У Манили ће за репрезентацију Србије наступати четворица најбољих играча на ФИБА 3х3 индивидуалној листи, а то су: Дејан Мајсторовић, Марко Савић, Душан Домовић-Булут и Стефан Стојачић, а екипу ће пратити селектор Горан Војкић и тренер Данило Лукић.

Подсећамо да ће репрезентација Србије наступати у групи А уз репрезентације Холандије, Новог Зеланда, Румуније и Киргистана.

Наша репрезентација први меч игра 9. јуна у 8.00 сати по нашем времену против Холандије, што ће бити реприза финала из Нанта, а други меч је на програму истог дана у 9.30 против Новог Зеланда.

Све утакмице првенства можете да пратите на каналу Спорт Клуб 1, као и на youtube адреси: https://www.youtube.com/user/3x3planet