Репрезетативци Србије у 3х3 кошарци постали су вицешампиони Европе, пошто су у финалу Европског првенства поражени од репрезентације Словеније у изузетно драматичном мечу резултатом 19:17.
У четвртфиналном мечу наша репрезентација је убедљиво савладала изузетном игром домаћина Румунију резултатом 22:11, а у полуфиналу нашу репрезентацију дочекала је репрезентација Холандије (која је елиминисала Италију у четвртфиналу резултатом 20:18) коју смо такође убедљиво савладали резултатом 21:12.

У финалној утакмици наше момке је чекала, уз нашу репрезентацију, екипа која је током првенства пружала изузетне партије (у четвртфиналу савладали Пољску 21:14, а у полуфиналу можда и фаворизовану Русију резултатом 21:10) Словенија. Меч је од самог почетка био изједначен и ни једна од екипа није успела да се резултатски „одлепи“, да би на крају ипак Словенци победили са 19:17, иако је наша репрезентација имала шутеве за евентуалан продужетак које је на жалост промашила.

Поред освајања сребрне медаље, треба нагласити да је Душан Домовић Булут уврштен у најбољу екипу на првенству (у најбоља три играча – уз Гашпера Овника из Словеније који је проглашен МВП играчем првенства, и Холанђанина Џеспера Џобсеа).

Кошаркашице су своје прво појављивање на европској сцени обележиле изузетно добрим седмим местом, изгубивши од фаворизованих Рускиња у четврфиналу резултатом 19:13. Наше репрезентативке су већим делом меча пружиле квалитетан отпор, те Рускиње нису успевале да направе осетнију разлику, да би тек пред сам крај отишле на шест поена разлике. Рускиње су у коначном пласману биле треће и освојиле бронзану медаљу препуствиши европски трон одличним Мађарицама (које су у полуфиналу елиминисале Русију резултатом 14:12, да би у финалу биле боље од Румунки резултатом 21:14).