Наше сениорске 3х3 репрезентације су на најбољи могући начин окончале први дан такмичења на квалификацијама за пласман на Европско првенство.  У петак, у Амстердаму, и жене и мушкарци су остварили по две победе првог дана такмичења и на тај начин осигурали водећа места у својим прелиминарним групама.

Жене су у свом првом мечу икада на ФИБА такмичењима оствариле убедљиву победу против Израелки резултатом 17:4, док су касније победиле и домаћина Холандију резултатом 22:14. На тај начин су обезбедиле једно од прва два места у групи и чекаће као противника неку од слабијих екипе из друге групе, како би победом у четвртфиналу обезбедиле пласман на Европско првенство. Дамама је данас од 11.30 преостало да одиграју утакмицу са Белгијанкама, а победник ће у четвртфинале ући са прве позиције у групи.

Мушкарци су очекивано добро стартовали, као и даме, победивши Турску резултатом 21:13, а касније и Азербејџан резултатом 21:12. Са ове две победе обезбедили су прву позицију у групи и у четвртфиналу ће се, без обзира на данашњи меч који им је преостао у групи против репрезентације Немачке, играти против селекције Швајцарске за пласман на Европско првенство које се у септембру одржава у Румунији.

Подсећамо да уживо можете пратити све утакмице ових квалификација на следећој адреси: https://www.youtube.com/user/3x3planet