Мушка јуниорска репрезентација Србије, играчи рођени 2001. године и млађи, од данас ће се на Златибору, припремати за Европско првенство које их очекује од 27. јула до 4. августа у Волосу (Грчка). Изабраници селектора Слободана Клипе играће у групи “А” са селекцијама Турске, Немачке и Велике Британије.

– Наш план и програм подељен је у три фазе. На Златибору, где ћемо обавити први део припрема, остајемо 12 дана. У фокусу ће бити побољшање физичке припремљености, али ћемо се бавити и тактичким поставкама игре. Пре подне ћемо бити у теретани, док ћемо у се у послеподневним часовима бавити кошарком у сали. Првог дана јула селимо се у Врњачку Бању где ћемо одиграти две утакмице са Словенијом. Следи турнир у Шпанији, док ћемо генералну пробу имати са селекцијом Француске у Вршцу – истакао је селектор Клипа.

Селектор наше У18 селекције на Златибор је повео 14 играча.

– Танасковић игра плеј-оф са Партизаном, Поповић је ровит, док су Тарлаћ и Стефановић повређени и неће бити са нама на првом делу припрема. Ова генрација је веома талентована и може веома много, под условом да сви буду здрави и спремни за шампионат.  Без обзира на све, обавеза сваке наше селекције је да игра лепо и бори се за највиши пласман – закључио је Слободан Клипа.