Мушка јуниорска репрезентација Србије, играчи рођени 2001. године и млађи, имаће овог викенда главну проверу пред старт Европско првенство које се одржава од 27. јула до 4. августа у Волосу (Грчка). Изабраници селектора Слободана Клипе учествоваће од 12. до 14. јула на турниру у Логроњу (Шпанија) где ће им ривали поред домаће селекције бити још Француска и Немачка. Наш мади тим је досадашњи део прирпема спровео на Златибору и Врњчакој Бањи где је одиграо две контролне утакице са вешњацима из Словеније.

У најкраћем, на Златибору смо се бавили побољшањем физичке кондиције, а у Врњачкој Бањи кошарком. Одиграли смо две утакмице против Словенаца, славили две победе, али је још рано за доношење било каквих закључака. Ноге су још увек тешке, сви су добили прилику да се покажу. Било је добрих и лоших момената. Турнир у Шанији је нешто сасвим друго, чекају нас три тешка притвника који ће дати јаснију слику где се тренутно налазимо и на чему треба још да радимо до почетка шампионата Европе – истако Слободан Клипа, селектор У18 селекције Србије.

На турнир у Шпанију путује следећеих 14 играча: Ђорђе Ђорђевић, Ђорђе Пажин, Никола Манојловић, Стеван Карапанџић, Лазар Васић, Вукашин Машић, Марко Павићевић, Александар Ланговић, Алекса Марковић, Марко Андрић, Марко Брекић, Алексеј Покушевски, Филип Шкобаљ и Лазар Шћекић.

 

Турнир у Логроњу:

  1. јул: Србија – Француска (18)
  2. јул: Србија – Шпанија (20:15)
  3. јул: Србија – Немачка (18)