Најбољи јуниори Србије отпутовали су у Тулуз на турнир „Ле Темпле сур Лот“ где ће им 12. до 14. јула ривали бити селекције домаћина Француске, Русије и Немачке. Биће то прве контролне утакмице изабраника селектора Дејана Мијатовића у склопу припрема за Евроспко првенство у Литавинији и Летонији које је на програму од 9. до 19. августа.

– После осам дана проведених на Златибору и жестоког рада, чека нас целодневни пут и само један тренинг пре почетка турнира у Тулузу. Желим да видим колико је екипа физички напредовала, колико могу да трче, иако су им ноге још увек тешке. Одбрана и борбеност морају да буду на високом нивоу, а све остало ће доћи на своје место како припреме буду одмицале. Очекују нас три квалитетне провере. Најпре против селекције Русије коју смо у Манхајму добили после велике борбе, затим са Немачком са којом смо у истој групи на Европском првенству и за крај дуел са увек мотивисаном репрезентацијом Француске – истакао је Дејан Мијатовић, селектор мушке јуниорске репрезентације Србије.

На турнир у Француску путује следећих 13 играча: Марко Гудурић, Душан Ристић, Никола Чворовић, Никола Јанковић,, Никола Ребић, Никола Милутинов, Синиша Цветановић, Лука Анђушић, Михајло Андрић, Никола Радичевић, Ђоко Шалић, Стефан Пот и Душан Кутлешић.

Са помоћним тренером Марком Бараћем у Београду ће, два пута дневно, тренирати Лука Николић, Милош Јанковић, Огњен Добрић и Брано Ђукановић који и даље остају кандидати за наступ на Европском првенству, а осталим репрезентативцима придружиће се 16. јула у наставку припрпема у Новом Бечеју.

ЈУНИОРСКИ ТУРНИР „ЛЕ ТЕМПЛЕ СУР ЛОТ“ У ТУЛУЗУ

Ћетвртак 12. јул 2012.Србија – Русија (17:30)
Француска – Немачка (20:00)
Петак 13. јул 2012.Србија – Немачка (17:30)
Француска – Русија (20:00)
Субота 14. јул 2012.Немачка – Русија (17:30)
Француска – Србија (20:00)