Мушка јуниорска репрезентација Србије отпутовала је у Турску где ће у Коњи од 9. до 13. јула учествовати на веома јаком турниру и имати пет квалитетних провера. Биће ово генерална проба и за организаторе У18 Европског првенства које ће се од 24. јула до 3. августа одржати на истом месту. Изабраници селектора Александра Бућана одмериће снаге са селекцијама домаћина Турске, Русије, Француске, Шпаније и Немачке, претендентима за највиши пласман на предстојећем континенталном шампионату.

– Турнир у Коњи је свакако најважнија провера пред почетак Европског првенства. Имаћемо прву слику колико смо урадили до сада и на чему треба да радимо у финишу припрема. У првом плану је свакако уигравање тима. Зато у Турску водимо 14 играча и сви ће добити прилику да се истакну. Такође у Коњи ћемо имати прилику да на делу видимо ривале који нас чекају на шампионату Европе – истакао је Александар Бућан, селектор мушке јуниорске репрезентације Србије.

Србију ће на турниру у Коњи представљати следећих 14 играча: Никола Кочовић (Младост Чачак), Никола Павловић, Вук Караџић (Вршац), Вања Маринковић (Партизан НИС), Стефан Симић (Смедерево), Матија Поповић (Мега Визура), Илија Ђоковић (Јагодина), Стефан Лазаревић, Данило Остојић, Марко Радовановић (Црвена звезда Телеком), Василије Вучетић (Олимпија, Словенија), Стефан Пено (Барселона, Шпанија), Душан Ковачевић (САД), Дејан Ковачевић (Бајерн Минхен, Немачка). У Стручном штабу наше У18 селекције поред селектора Александра Бућана, биће још помоћни тренер Томислав Томовић и физиотерапеут Аљоша Љубичић.

САТНИЦА ТУРНИРА У КОЊИ:

09. јул: Србија – Француска (14:45)
10. јул: Србија – Русија (12:30)
11. јул: Србија – Немачка (12:30)
12. јул: Србија – Шпанија (14:45)
13. јул: Србија – Турска (17:00)