Окупљањем у београдском хотелу „Трим“ у Кошутњаку званично су почеле припреме мушке јуниорске репрезентације Србије за Европско првенство које се од 9. до 19. августа одржава у Литванији и Летонији. На списку кандидата селектора Дејана Мијатовића налази се 22 играча који кроз припремни период покушати да се наментну и изборе место у најбољем тиму и наступ на шампионату Европе.

– Већ сутра путујемо на Златибор где ћемо остати до 9. јула и покушати да се сто што боље физички припремимо за напоре који на очекују. До одласка на Европско првенство учествоваћемо на два турнира, одиграти укупно десет контролних утакмица што је сасвим довољно да се екипа уигра и да се искристалише најбољи састав– истиче Дејан Мијатовић, селектор српских јуниора.

Селектор Мијатовић не жели да се размеће обећањима, али верује да добрим и напорним радом наше селекција може до доброг пласмана на Европском првенству:

– Увек сам понављао да свака селекција Србије на великим такмичењима мора да има максималне циљеве. Ова генерација је освајањем другог места на турниру „Алберт Швајцер“ у Манхајму, незваничном првенству света, пре три месеца направила одличну увертиру, најваила велике могућности. Имамо тешку групу на на Европском првенству, још теже ривале у другој гази такмичења. Међутим, има још доста до одласка у Летонију и Литванију. Најважније да се што боље спремимо и да нас повреде мимоиђу – закључио је Мијатовић.

Списак кандидата мушке У18 репрезентације Србије: Брано Ђукановић, Марко Гудурић, Душан Ристић, Никола Чворовић, Никола Јанковић, Огњен Добрић, Никола Ребић, Петар Аранитовић (Црвена звезда Београд), Никола Милутинов, Лука Николић, Синиша Цветановић, Лука Анђушић(Хемофарм Вршац), Михајло Андрић, Никола Радичевић (Партизан мтс), Стефан Пот (Војводина Србијагас), Ђоко Шалић (Спарс 05, БИХ), Радослав Пековић (Слован Словенија), Милош Јанковић, Сретен Кнежевић (Младост Чачак), Душан Кутлешић (Слобода Ужице), Матија Милин (Римини Италија) и Раде Загорац (Мега Визура).

У Стручном штабу мушке јуниорске репрезентације Србије поред селектора Дејана Мијатовића налазе се помоћни тренери Александар Матовић, Ђорђе Аџић и Марко Бараћ, кондициони тренер Срђан Сарић и физиотерапеут Марко Сокић.

Мушка У18 репрезентација Србије на Евроспком првенству у Литванији и Летонији играће у групи „А“ са селекцијама Украјине, Немачке и Шпаније.