Протеклог викенда у Чачку одржан је четврти уједно и последњи квалификациони турнир првенства Србије у „баскету 3 на 3“ у организацији Кошаркашког савеза Србије. На теренима К.К. Железничар надметало се 10 тимова из целе Србије, а највише успеха баш као и прошле недеље у Нишу имала је екипа Олимпа.

У полуфиналним дуелима у Чачку, Олимп је био бољи од екипе Џакови, док је Орион Мењачница савладала Чечене. У великом финалу Олимп је резултатом 21:14 савладао Орион Мењачницу. Београдски баксеташи су после пораза у финалима на прва два квалфикациона трнира одржана у Новом Саду и Београду, забележили два узастопна тријумфа и на крају завшили на првом месту по броју бодова после сва четири турнира.

После четири одржана квалификациона турнира познато је осам екипа које ће се 16. августа на београдском Калемегдану борити за титулу шампиона Србије. Победник завршног турнира представљаће нашу земљу на „Wоrld Tour“ у Прагу 23. и 24. августа. Занимљиво је да Србија има већ једног представникана на том турниру, екипу „Баскет 3×3“ из Новог Сада предвођену Душаном Домовићем Булутом који је на тренутно први на ФИБА ранг листи баскета “3 на 3“, а следе га саиграчи и репрезентативни другови Марко Ждеро и Марко Савић.

Првенство Србије у баскету „3 на 3“
Позиција
Екипа
Број бодова
1. место
Олимп
360
2. место
Мастер Kафе
280
3. место
Ранцх
220
4. место
Орион Мењачнице
180
5. место
Џакови
140
6. место
Монстарс
120
7. место
Пин Бет Угљевик
100
8. место
Фреш Бич Шабац
80
ФИНАЛНА ГРУПА „А“: Олимп, Орион Мењачнице, Џакови, Фреш Бич
ФИНАЛНА ГРУПА „Б“: Мастер Кафе, Ранч, Пин Бет Угљевик, Монстарс