Мушка јуниорска репрезентација Србије, играчи рођени 2001. године и млађи, отпутовала је данас на Европско првенство које се одржава од 27. јула до 4. августа у Волосу (Грчка). Изабраници селектора Слободана Клипе после нешто више од пет недеља припрема које су спроведне на Златибору, Врњачкој Бањи и Вршцу спремно дочекују шампионат на коме ће играти у групи “А” са селекцијама Турске, Немачке и Велике Британије:

Урадили све што је планом и програмом припрема било зацртано. Момци сз  заиста одлично радили и са те стране заслужују све похвале. Одиграли смо седам контролних утакмица, од којих треба издвојити учешће на турниру у Логроњу, где смо одмерили снага са Шпанијом, Француском и Немачком и увидели да успешно можемо да се носимо и са најјачима – истиче селектор Клипа,

Иако у тиму недостаје неколико, пре свега високих играча, селектор српских јуниора верује у своје изабранике:

Нисмо могли да рачунамо на Танасковића, Поповића, Тралаћа, Стефановића и Мушикића, што је свакако хендикеп. Међутим, момци који ће играти на шампионату у Грчкој су веома талентовани. Имају огроман нападачки потенцијал, ако покажу чврстину у игри и одиграју одбрану на потребном ниво овај тим може заиста много. Систем такмичења је такав, да шампионат практично почиње од нокаут фазе и осмине финала. Укрштамо са групом где су сјајни тимови попут Црне Горе, Литваније, Италије и Русије, тако да је готово неважно са које ћемо позиције у борбу за четвртфинале

Што се тиче амбиција слектор нашег тима каже:

Видели смо како је прошла наша У20 селекција. И они су се добро припремили, желели најбоље, али нису успели да остваре циљеве. Зато је незахвално прогнозирати.  Бићемо мотивисани у сваком случају. Мислим да селекција Француске одскаче од свих, а да су остале селекције приближног квалитета. Верујем да смо се добро спремили, да имамо одличну атмосферу и да поседујемо квалитет и таленат да одиграмо добро – закључио је Слободан Клипа.

Србију ће на Европском првенству у Волосу представљати: Ђорђе Ђорђевић, Ђорђе Пажин, Никола Манојловић, Стеван Карапанџић, Лазар Васић, Вукашин Машић, Марко Павићевић, Александар Ланговић, Алекса Марковић, Марко Андрић, Алексеј Покушевски и Филип Шкобаљ.

У Стручном штабу поред селектора Слободана Клипе, биће његови асистенти Миодраг Динић, Зоран Вранеш и Милош Исаковић Ковачевић, кондицони тренер Радивој Мандић, физиотерапеут Љубиша Стојиљковић и тим менаџер Александар Смиљанић.