Најбољи српски кадети у среду у раним јутарњим часовима путују у Италију где ће у оквиру припрема уа Европско првенство(19.-29 јул) у Летонији и Литванији, учествовати на турниру у Беневенту за играче до 16 година старости. Поред домаће селекције, ривали нашем младом тиму биће још репрезентације Немачке и Чешке.

-После три недеље припремама ово ће бити идеална прилика до проверимо колико смо до сада урадили. Тренинзи су до сада били веома напорни, имали смо две утакмице против селекције Франуцске, тако да су репрезентативцима тренутно „тешке ноге“. У Италију водимо 14 играча, тако да ће сви добити прилику да играју и наметну се у борби за најбољи тим. Турнир у Беневенту биће посебно интересантан за нас, јер смо са селекцијом Немачке у истој групи на Европском првенству, а са Чесима би требало да се сретнемо у другој фази такмичења. Нећемо ништа калкулистати, играћемо најбоље што знамо и трудити се да на сваком мечу пружимо максимум – истакао је Марко Ичелић, селектор мушке У16 селекције Србије.

На турнир у Италију путује следећих 14 играча: Никола Павловић, Душан Ковачевић, Василије Вучетић, Марко Радовановић, Иван Даскаловић, Стефан Лазаревић, Илија Ђоковић, Јован Старинчевић, Војислав Стојановић, Вукан Стојановић, Слободан Јовановић, Стефан Пено, Вук Караџић и Јован Анђелковић. У Београд су остали Милош Глишић, Јован Грујић, Бојан Нешић и Лука Родовић који ће тренирати са помоћним тренером Вањом Гушом. Ова четири кошаркаша остају и даље кандидати за наступ на Европском првенству у Летонији и Литванији.

 

РАСПОРЕД КАДЕТСКОГ ТУРНИРА У БЕНЕВЕНТУ

Четвртак 28. јун 2012.

Србија – Немачка (16:00)
Италија – Чешка (19:00)

Петак 29. јун 2012.

Србија – Чешка(18:00)
Италија – Немачка (20:30)

Субота 30. јун 2012.

Немачка – Чешка (17:00)
Италија – Србија (19:00)