Мушка кадетска репрезентација Србије окупиће се сутра у 15:00 часова у хотелу „Трим“, а већ у четвртак отпутовати у Турску на престижни, позивни турнир „Турк Телеком“ који ће од 28. јануара до 5. фебруара бити одржан у Сакарији.

– После два дводненвна окупљања и мини припремама у Крагујевцу од 8. до 14 јануара, на којима смо тестирали 45 играча, одлучили смо се за 12 који ће играти на великом кадетском турниру у Турској. Следећа акција на којој ћемо проверити неке друге младе кошаркаше биће у априлу на турниру у Француској. Уверен сам да ћемо после свих ових провера, у јуну кад почињу званичне припреме за Европско првенство, имати кристално јасну слику на кога заиста можемо да рачунамо – истакао је Дејан Мијатовић, тренер свих млађих селекција у КСС.

Иако није било превише времена за прирпеме Дејан Мијатовић је задовљан урађеним:

– Поставили смо основне принципе игре у одбрани, договорили смо се како ћемо се бранити. Од почетка рада инсистирамо на бржој игри, контранападима и лаким поенима. Значи, да ако у Турској будемо играли чврсто у одбрани, а игру максимално убразамо, бићу сасвим задовољан. Иначе, одлучили смо да направимо композицију тима са четири висока и осам играча на спољним позицијама. Играћемо доста утакмица и свако ће добити прилику да се искаже.

Ривали су велика непознаница, као и могућности наше У16 селекције, међутим Дејан Мијатовић је као и увек велики оптимиста:

Свака селекција Србија на међународним такмичењима мора да има високе циљеве. Зато ове дечаке још на почетку треба научити да побеђују, да већ на дебију у националном дресу стекну победнички менталитет и карактер победника. Тешко је прогнозирати, сигурно је да ћемо се борити и да нећемо разочарати – закључио је Дејан Мијатовић, тренер свих млађих селекција у Кошаркашком савезу Србије.

Србију ће на кадетском „Турк Телеком“ турниру у Сакарији представљати следећих 12 кошаркаша: Иван Даскаловић, Стефан Лазаревић (Црвена звезда Београд), Радован Ђоковић, Андрија Матић (Мега Визура Београд), Јован Грујић (Партизан Београд), Јован Старинчевић (Звездара-звезда Београд), Василије Вучетић (Олимпија Љубљан), Марко Стајковски(Војводина Србијагас Нови Сад), Јован Анђелковић (Младост Зајечар), Никола Павловић, Гојко Ђоковић (Хемофарм Вршац) и Стефан Пено ОКК Београд)

У Стручном штабу поред Дејана Мијатовића биће и три помоћна тренера, Александар Матовић, Вања Гуша и Синиша Милидраговић, као и физиотерапеут Марко Сокић. На „Турк Телеком“ турниру у Сакарији, правду ће делити и наш судија Немања Нинковић.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА У16 СЕЛЕКЦИЈЕ СРБИЈЕ НА „ТУРК ТЕЛЕКОМ“ ТУРНИРУ У САКАРИЈИ

28. јануар: СРБИЈА – Словенија (17:15)
29. јануар: СРБИЈА – Пољска (15:00)
30. јануар: СРБИЈА – Египат (15:00)
31. јанаур: СРБИЈА – Летонија (17:15)
01. фебруар: СРБИЈА – Турска (19:30)

Утакмице за пласман на програму су од 3. до 5. фебруара.

Репрезентација Србије играће у групи „А“ са селекцијама Словеније, Пољске, Египта, Летоније и Турске док се у „Б“ групи налазе Француска, Русија, Црна Гора, Украјина, Немачка и Бугарска.