Румунска Констанца ће предстојећег викенда (30. јуна и 1. јула године) бити домаћин квалификационог турнира за учешће на ФИБА 3х3 Евро купу, а наша мушка сениорска репрезентација ће на овом турниру покушати да „овери визу“ за ЕП које ће се од 14. до 16. септембра 2018. одржати у Букурешту. Репрезентација је на овај квалификациони турнир отпутовала у саставу: Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Ждеро и Марко Савић, уз селектора Горана Војкића и тренера Данила Лукића.

Турнир у Констанци је трећи по реду квалификациони турнир за учешће на 3х3 ЕП, а до сада је већ један одржан протеклог викенда у Андори, где су учешће обезбедиле екипе Словеније, Мађарске и Швајцарске. Занимљиво је да вицешампион света Холандија није усела да се са овог турнира квалификује на предстојеће ЕП. Други по реду квалификациони турнир у Француској почиње већ данас, док турнир у Констанци стартује у суботу.

Наша репрезентација, као први „носилац“ на турниру, налази се у групи А уз екипе Литваније и Грузије. Први меч играће у суботу (20.јуна) од 17.25 сати по српском времену против репрезентације Литваније, други меч против Грузије играће од 20.45 (по српском времену). Најбоље две екипе из сваке од четири групе настављају такмичење у четврфиналу које се игра у недељу 1. јула, где ће се наша селекција „укрстити“ са групом Ц у којој се налазе домаћин Румунија, Босна и Херцеговина и Шведска. Победници четвртфинала ће бити директни учесници 3х3 ЕП у Букурешту.

Подсећамо да је женска сенироска 3х3 репрезентација протеклог викенда на квалификационом турниру у Андори већ обезбедила пласман на ЕП у Букурешту.

Све утакмице квалификационог турнира у Констанци могу да се прате у директном преносу на официјелном сајту турнира на адреси: http://www.fiba.basketball/3x3europecup/2018/Romania, као и путем „live-stream“ на званичној ФИБА 3х3 youtube страници: https://www.youtube.com/user/3x3planet.