Сениори су поново у четвртфиналу ФИБА 3х3 Евро купа, овога пута у престоници Румуније – Букурешту. У својој квалификационој групи А остварили су обе победе и на тај начин са првог места улазе у „нок-аут“ фазу.

Први меч дана за наше момке био је против репрезентације Босне и Херцеговине (која је по први пут учествовала на међународном такмичењу овог ранга) у коме је остварена убедљива победа резултатом 20-10. У другом мечу се Србија прилично намучила против традиционално неугодних Шпанаца. Меч је био прилично изједначен, где је Србија чак имала и проблем са раним уласком у бонус али је ипак славила резултатом 20-15. На тај начин Србија је обезбедила прво место у групи А, док је друго место заузела Шпанија (која је у свом другом мечу дана савладала БиХ резултатом 21-10).

Противник Србије у четвртфиналу у недељу (16. септембра) од 12.40 сати (по српском времену) биће репрезентација Мађарске која је заузела друго место у групи Ц (прва је била Летонија, а трећепласирана екипа домаћина Румуније).
У суботу је за момке дан одмора, али зато ће наша женска селекција играти своје утакмице у оквиру Евро купа.

Подсећамо да ће женска репрезентација Србије сутра (субота, 15. септембар) од 16.25 часова (по српском времену) играти против селекције Холандије, да би од 18.25 часова одмериле снаге са репрезентацијом Румуније. У случају проласка у четвртфинале противнице наших дама у недељу биће једна од репрезентација А групе у којој се налазе Шпанија, Швајцарска и Украјина.

ФИБА 3х3 Евро куп се иначе одиграва у циркуској арени у Букурешту, а по први пут се у овом спорту користи „видео мапинг“ технологија приликом представљања екипа што чини овај догађај још импресивнијим како за учеснике, тако и за саме гледаоце.

Све мечеве на шампионату можете пратити на каналу Спорт Клуб ХД директно сва три дана такмичења, као и на стриму који се налази на званичном сајту ФИБА 3х3 Евро купа на адреси: http://www.fiba.basketball/3x3europecup/2018, као и на званичном „ју тјуб“ каналу: https://www.youtube.com/user/3x3planet.