Мушка У16 репрезентација Србије почела је припреме за Европско првенству на Криту (9-17. август). После окупљања у Београду, екипа је отишла на Дивчибаре где ће провести први део припрема.

Владимир Златановић, селектор У16 репрезентације Србије, појаснио је:

– Заправо је било планирано да у понедељак кренемо, али смо одлучили да одемо дан раније, како сутра не бисмо губили време у путу, већ да можемо одмах од јутарњег тренинга да кренемо са радом пуном паром.

Од позваних играча, само један је оправдано одсутан.

– Само Новак Павловић није ту, повређен је. Видећемо у наредних пар дана како ће се ситуација са њим развијати и да ли ће моћи да нам се у неком тренутку прикључи – рекао је Златановић.

На списку су: Вук Даниловић, Никола Каралић, Алекса Стиковић, Петар Бјелица, Алексеј Недељковић, Лука Шарановић, Урош Мијаиловић, Тадија Недељковић, Дамјан Радуловић, Андрија Шушић, Александар Крунић, Алексеј Ивковић, Јован Бикић, Вукашин Гаврановић, Огњен Перишић, Андреј Бјелић, Страхиња Зелић, Андреј Павловић, Душан Илић, Сергеј Амиџић.

Селектор се затим осврнуо на план припрема, према коме ће наш тим на Дивчибарама остати до 17. јула.

– Тај први микроциклус завршићемо са две утакмице против Хрватске, 15. и 16. јула. После тога ћемо мало одморити, па идемо у Вршац, где нас убрзо по доласку, 23. и 24. јула, чекају две утакмце са Русијом. После тога идемо у Подгорицу, где ћемо играти проти вршњака из Црне Горе, такође две утакмице. Завршницу припрема обавићемо у Вршцу, одакле 7. августа крећемо на Крит.

На Европском првенству у Ираклиону Србија је у Б групи са Бугарском, Немачком и Литванијом, која у осмини финала укршта са А групом где су: Финска, Летонија, Турска и Шпанија. О томе се у нашем тиму још не размишља.

– Искрено, из мог искуства у репрезентацији, прво као помоћник, сада и као први тренер, знам да је најбоље да идемо дан по дан, тренинг по тренинг. Када прође неко време, моћи ћемо да видимо ширу слику. Али, ово је репрезентација Србије и наравно да имамо велика очекивања – поручио је Владимир Златановић, селектор У16 репрезентације Србије.