Јуниорска репрезентација Србије – играчи до 18 година – отпутовала је на Дивчибаре где ће обавити први део припрема за Европско првенство у Тампери, Финска (27. јул – 4. август). На Дивчибарама Орлићи остају две недеље, ту ће имати и прве тест утакмице, против вршњака из Словеније, 5. и 6. јула.

Вуле Авдаловић, селектор У18 тима Србије, пред пут је рекао:

– Пробаћемо у првих пар дана дана видимо у каквом су стању играчи, па да у односу на то направимо програм рада. Одиграћемо током припрема шест пријатељскиј мечева, тачније три двомеча, како бисмо се што боље припремили за предстојеће Европско првенство.

Ова генерација Орлића браниће злато које је годину дана старији тим освојио прошлог лета у Нишу.

– Прошле године је било 2005. годиште. Тачније, била су само двојица играч рођних 2006, то су Митар Бошњаковић, као и Андреј Костић који није много ни играо. Ово је нови тим, тотално другачији, не би требало да се поредим са њима. Мада, нама медаља увек треба да је циљ. Са тим циљем почињемо све ово, да уђемо у борбу за одличја – каже Авдаловић.

У првој фази такмичења на Европском првенству у Финској наш тим ће бити у групи са Италијом, Летонијом и Израелом. Укрштамо са групом у којој су: Финска, Словенија, Шпанија и Литванија.

– Недавно, на турниру у Манхајму смо играли против Италије и видели са ким ћемо играти. Летонија и Израел су репрезентације које су увек незгодне, јер не играју кошарку као ми са ових простора. Потрудићемо се да одиграмо што боље како бисмо били што боље пласирани и како бисмо имали лакши пут ка завршници – каже селектор.

На прелиминарном списку било је 20 имена, припреме почиње њих 18. Авдаловић је објаснио:

– Радошић и Џепина због повреда нису ту – рекао је селектор У18 тима Србије.

За место у тиму који ће играти на Европском првенству у Финској бориће се селедећи играчи:

Андреј Костић  (Црвена звезда), Саво Дрезгић (Партизан), Алекса Димитријевић (Партизан), Стефан Плиснић (Партизан), Алекса Станојевић (Џокер), Лука Марковић (Џокер), Милош Шојић (Беко), Александар Војиновић (Војводина), Марко Тофоски (БКК Раднички), Лука Соломун (Мега), Огњен Срзентић (Мега), Алекса Влајић (Динамик), Андрија Ђурић (Земун), Урош Ивковић (Борац Чачак), Урош Шупут (Дунав 2014), Лука Јовановић (Жарково), Митар Бошњаковић (Шпанија) и Никола Бундало (САД).

Орлићи ће на Дивчибарама остати до 8. јула, када се селе у Вршац. Четири дана касније путују у Подгорицу, где ће одиграти два меча са вршњацима из Црне Горе, док ће у генералној проби пред пут у Финску у Вршцу дочекати селекцију Немачке (19. и 20. јул).