Универзитетска селекција Србије путује ноћас у Мерсин (Турска) где ће од 18. до 25. јуна учествовати на Медитеранским играма. Српски академци налазе се у јединој групи са три тима (Италија и Тунис), тако да без обзира на резултате имају обезбеђен пласман у другу фазу такмичења. Селектор Оливер Поповић очекује озбиљан приступ, велику борбу на сваком мечу како би се екипа што боље уиграла пред примарни циљ овог лета, Универзијаду у Казању.

– После само десет дана припрема очекује нас наступ на Медитеранским играма. У кратком периоду урадили смо највише што смо могли, али је тешко проценити колико ће то бити довољно у овом тренутку. Обавеза свих наших селекција је да се боре за висок пласман тако да ни ми сигурно нећемо бити изузетак – јасан је Поповић.

Селектор српских академаца истиче да нема превише информацијама о ривалима, али да је далеко најважније да екипа одигра што више утакмица како би се што боље уиграла:

– Знамо само да ће селекције Турске и Италије играти у веома јаким саставима, са неколико играча са ширег списка сениорских репрезентација. Нама ће свака квалитетна провера бити од велике користи – закључио је Оливер Поповић, селектор Универзитетске репрезентације Србије.

Селектор Оливер Поповић, у чијем се Стручном штабу налазе још помоћни тренер Владимир Ђокић и физиотерапеут Александар Јаковљевић одредио је списак од 12 репрезентативаца који ће бранити боје Србије на Медитеранским играма у Турској: Милош Димић, Стефан Јовић (Раднички), Никола Марковић (ФМП), Стефан Живановић (Металац), Никола Калинић, Филип Човић (Војводина Србијагас), Немања Арнаутовић (Слобода), Ђорђе Дреновац (Фортитудо, Италија), Ђорђе Мајсторовић (Хелиос, Словенија), Никола Малешевић (Рходе Исланд, САД), Дарко Балабан (Таргу Муреш, Румунија) и Стефан Настић (Станфрод Цардинал, САД).

Прву утакмицу на Медитеранским играма у Мерсину репрезентација Србије одиграће 18. јуна против селекције Италије (16:30).