Јуниорска репрезентација Србије (играчи до 18 година) у четвртак путује у Шпанију, где ће од 5. до 7. јула учествовати на турниру у Сарагоси, а ривали ће им поред домаће селекције бити још вршњаци из Русије и Турске. Биће то једна од главних провера изабраника селектора Александра Бућана пред почетак Европског првенства које се од 18. до 28. јула одржава у Летонији.

– Биће ово још једна квалитетна провера, сматрам и много реалнија од турнира у Бору где смо тријумфовали, али пред домаћом публиком. Очекујем да у Шпанији добијемо још јаснију слику тренутних могућности и да се играчи у финишу припремног периода још више потруде како би изборили место у тиму за Европско првенство – истако је Александар Бућан, селектор У18 репрезентације Србије.

У18 репрезентацију Србије на турниру у Сарагоси представљаће следећих 14 играча: Божидар Бабовић, Дејан Давидовац, Брано Ђукановић, Огњен Јарамаз, Алекса Југовић, Стефан Љубенковић, Матија Милин, Ђорђе Симеуновић, Стефан Симић, Миленко Вељковић, Василије Вучетић, Раде Загорац, Драган Апић и Немања Ђорђевић.

У Стручном штабу поред селектора Александра Бућана, биће још помоћни тренери Марко Симоновић и Бојан Салатић, као и физиотерапеут Петар Петровић.


РАСПОРЕД ЈУНИОРСКОГ ТУРНИРА У САРАГОСИ

05. јул 2013. године
Србија – Турска (18:15)
Шпанија – Русија (20:30)
06. јул 2013. године
Турска – Русија (18:15)
Шпанија – Србија (20:30)
07. јул 2013. године
Србија – Русија (10:00)
Шпанија – Турска (12:15)