Мушка У19 репрезентација ушла је у другу седмицу припрема за Светско првенство (24. јун – 2. јул) у Дебрецину. Екипа је тренутно на Дивчибарама, где ће остати до 5. јуна. После кратког предаха, наставак рада заказан је за 7. јун, у Зрењанину, где ће одиграти и прве пријатељске утакмице.

Сумирајући до сада урађено, селектор У19 репрезентације Србије, Владимир Ђокић, рекао је:
– Први део припрема протиче у добром расположењу, добром тренингу и раду. Играчи су веома мотивисани. Желим да нагласим да оне проблеме које смо имали прошле године, сада немамо. Већина играча се одазвала. Постоји само пар њих који из стварно објетивних разлога нису ту. Веома сам задовољан понашањем, дисциплином и мотивацијом играча. Тако да овај први део припрема пролази у очекиваном расположењу.

На списку селектора Ђокића су следећи играчи: Илија Милијашевић, Јован Ристић, Ђорђе Ћурчић, Филип Радаковић, Лазар Ђоковић, Лука Вудраговић, Огњен Матовић, Алекса Милошевић, Марко Шаренац, Лука Андрић, Алекса Миленковић, Василије Ерцег, Андрија Радичевић, Алекса Човичковић, Филип Боровићанин, Лука Кулунџић, Никола Ђапа, Константин Карапетровић, Вук Богуновић, Павле Стошић.

– Чекамо неколико играча који играју Суперлигу, Ћурчића из Борца, Миленковића из ОКК Београда, Матовића из ФМП-а, као и Ђапу који је на школовању у Америци. Они ће нам се прикључити у другом делу, тако да ћемо у Зрењанин ићи са 15 играча – објаснио је селектор.

У Зрењанину наш тим очекују и прве пријетаљске утакмице. Прво двомеч са Словенијом, 10. и 11. јуна, затим 18. јуна меч са репрезентацијом Кине и 19. са У20 репрезентацијом Србије коју предводи Ненад Чанак.

На Шампионату у Дебрецину Србија је у групи са селекцијама Јапана, Бразила и Египта.