Мушка у У19 селекција Србије почела је данас припреме за Светско првенство које се од 27. јуна до 7. јула у Чешкој. На првој прозивци селектору Дејану Мијатовићу јавило се осам играча: Лука Анђушић (Пролетер Зрењанин), Петар Аранитовић (Партизан мтс), Сретен Кнежевић (Младост Чачак), Лука Николић (Вршац), Јован Новак (Вршац), Никола Јовановић (САД), Стефан Пот (Војводина) и Милош Јанковић (Младост Чачак). На првом окупљању појавили су се и Михајло Андрић, Никола Милутинов и Младен Ђорђевић (Партизан мтс) који ће се тек касније прикључити припремама, као уосталом и преостали кандидати из иностраних клубова, као и они који још увек имају обавезе у сениорским тимовима који наступају у Агрожив Суперлиги и Развојној Сwисслион лиги Србије.

После дводневног тестирања у Републичком заводу за спорт у Кошутњаку, У19 репрезентација Србије боравиће на Златибору од 15. до 22. маја, а затим наставити са радом у Врњачкој Бањи где ће одиграти и прве контролне утакмице против селекције Чешке. Изабраници селектора Мијатовића учествоваће на Адидас Еуро кампу у Тревизу (7. – 10. јун), док ће на завршном делу припрема у Зрењанину (12. – 19. јун) одиграти још неколико контролних утакмица.

У Стручном штабу У19 репрезентације Србије поред селектора Дејана Мијатовића, налазе се још помоћни тренери: Ђорђе Аџић, Марко Бараћ и Никола Марковић, кондициони тренер Младен Михајловић, као и физиотерапеути Марко Сокић и Петар Петровић.

У19 репрезентација Србије на Светском првенству у Чешкој играће у групи „Ц“ са селекцијама Аустралије, Бразила и Сенегала.