Мушка У19 селекција Србије отпутовала је јутрос у Италију где ће од 8. до 10. јуна учествовати на адидас Еурокампу у Тревизу где ће имати три веома квалитетне провере против У20 репрезентације Француске, вршњака из САД и одабране селекције кампа. Биће то идеална прилика за селектора Дејана Мијатовића да види колико је урађено у досадашњем делу припрема за Светско првенство у Чешкој:

– После припрема на Златибору и Врњачкој Бањи последња три дана смо тренирали у Београду где смо комплетирали редове, јер су нам се придружили Огњен Добрић, Никола Чворовић, Никола Јанковић, Никола Јокић и Василије Мицић. Покушали смо да се у што краћем року уиграмо, јер нас у Тревизу очекују три јако важне провере. Француска селекција се припрема за Европско првенство до 20 година, о тиму САД не треба трошити превише речи, док ће у селекција Адидас кампа бити играчи који ће се за коју недељу појавити на НБА драфту. Одиграћемо за три дана исто толико јаких мечева, што ће бити симулација ситуације које нас очекује на Светском првенству у Чешкој – истакао је Ђорђе Аџић, помоћни тренер у Стручном штабу У19 репрезентације Србије.

У Тревизо путује следећих 13 репрезентативаца: Никола Радичевић (Цајасол, Шпанија), Василије Мицић (Мега Визура), Стефан Пот (Војводина), Јован Новак (Вршац), Душан Кутлешић (Слобода), Лука Анђушић (Пролетер Зрењанин), Петар Аранитовић (Партизан мтс), Огњен Добрић (Црвена звезда Телеком), Никола Јанковић (Спироу, Белгија), Никола Јовановић (Арлингтон Цоунтрy Даy Сцхоол, САД), Лука Николић (Вршац),Ђоко Шалић (Спарс 05, БИХ) и Милош Јанковић (Младост Чачак).

У Стручном штабу У19 селекције Србије поред селектора Дејана Мијатовића налазе се још помоћни тренери Ђорђе Аџић, Марко Бараћ и Никола Марковић као и физиотерапеут Марко Сокић.

АДИДАС ЕУРОКАМП 2013:

08. јун: Србија У19 – Француска У20 (13:00)
09. јун: Србија У19 – Адидас Алл Стар (17:30)
10. јун: Србија У19 – САД У19 (12:00)