Мушка У20 репрезентација Србије отпутовала је у Пољску, Гдиња, где ће од 13. до 21. јула учествовати на Европском првенству играча до 20 година.

Србију ће на Европском првенству у Пољској представљати следећи играчи: Алекса Миленковић, Асим Ђуловић, Илија Милијашевић, Андреј Мушицки, Павле Николић, Марко Шаренац, Огњен Матовић, Алекса Ристић, Огњен Станковић, Филип Малешевић, Матија Милошевић и Филип Јовић.

Иза нашег тима је месец дана припрема, током којих је одиграо шест утакмица, све је победио. Сумирајући све урађено за то време, Ненад Чанак, селектор У20 репрезентације Србије, рекао је:

– Одрадили смо све што смо планирали, почевши од  Дивчибара,  Вршца, до Београда. Одиграли смо и шест пријтељских утакимица, три двомеча против Словеније, Израела и Хрватске. Видели смо шта може да буде боље, шта може да се поправи. То је било важније од резултата, иако су све биле победе. Најважније је да су сви момци који су се одазвали здрави, без повреда. Са те стране немамо никакав проблем.

У првој рунди такмичења, Орлићи ће бити у А групи заједно са селекцијама Грчке, Француске и Пољске, која затим у осмини финала укршта са Б групом, где су: Немачка, Израел, Чешка и Италија.

– Група није нимало лака, али у оваквом систему такмичења можда је и боље да одмах на старту имамо теже ривале, да уђеш мало теже, а не да се завараш са лакшом групом. Првенство отварамо против Грчке, следи меч са Француском која је први фаворит такмичења. Ту је проблем што први меч играмо у девет увече, а следећи већ наредног дана у пола четири. На крају играмо са Пољском.

О очекивањима, селектор Чанак је рекао:

– У млађим категоријама тешко је оценити квалитете осталих репрезентација. Може да зависи од расположења, од дана. То су још неформирани играчи, питање је како ће да реаугују на притисак, на евентуално лошу утакмицу пре, или добру утакмицу…

Ту су припреме показале да је наш тим на неки начин отпоран на притисак. Посебно гледајући на последњи меч, и победу против Хрватске, у којој су на 20-так секунди пре краја губили пет разлике. Али, селектор додаје…

– Мени је из те утакмице најјачи утисак како смо уопште дошли у ситуацију да губимо десет разлике – рекао је Чанак.

Мечеви осмине финала играју се 17. јула, четвртфинале и разигравања за пласман од 9. до 15. места на програму су 18. јула. Полуфинала 20. јула, завршне борбе 21.

 

А група

Грчка

Француска

Пољска

Србија

Прво коло (13. јул)

Францска – Пољска у 18

Грчка – Србија у 20,30

Друго коло (14. јул)

Србија – Француска у 15,30

Пољска – Грчка у 18,00

Треће коло (15. јул)

Грчка – Француска у 13,00

Пољска – Србија у 18,00