Мушка У20 репрезентација Србије отпутовала је на Дивчибаре, где је почела припрема за Европско првенство на Криту (8-16. јул).

Према плану припрема, наш тим ће на Дивчибарама остати до 17. јуна, где ће одиграти и прве пријатељске утакмице – против Немачке, 15. и 16. јуна. Затим следи селидба у Зрењанин, где ће остати до 3. јула, док ће завршни део припрема наш У20 тим обавити у Београду. Пут на Крит планиран је за 6. јул.

Вуле Авдаловић, асистент у стручном штабу Ненада Чанка, пред старт припрема је рекао:
– Бићемо десет дана на Дивчибарама, план је да се у овом почетном делу припрема мало упознамо, да утврдимо у ком су стању тренутно играчи. Неки су имали дуже, неки краће сезоне. Неки су играли доста, неки нису уопште. Све то треба да се одреди и да се нивелише. После тога нас чека наставак у Зрењанину, где ће акценат више бити на пријатељским утакмицама, све како бисмо што спремније дочекали почетак Европског првенства.

На списку селектора Чанка су следећи играчи: Михаило Петровић, Никола Шарановић, Чедомир Матић, Стефан Стефановић, Никола Петојевић, Марко Вукчевић, Данило Лабовић, Матија Вучић, Стефан Дабовић, Филип Станојевић, Марко Михаиловић, Вук Бошковић, Филип Бранковић, Лука Паунов, Матија Белић, Богдан Зимоњић, Видан Дроњак.

На Европском првенству У20 репрезентација Србије биће у групи са селекцијама Естоније, Шпаније и Црне Горе.