Млада мушка репрезентација Србије – играчи не старији од 20 година – почела је припреме за Европско првенство које се игра од 13. до 21. јула у Гдињи (Пољска).

Први део припрема наш тим ће обавити на Дивчибарама, где ће бити до 23. јуна, а где ће имати и први тест, одиграће две пријатељске утакмице – против Словеније, 21. и 22. јуна.

Са Дивчибара Орлићи се 24. јуна селе у Вршац, где их очекује и двомеч са вршњацима из Израела. Генералну пробу пред пут у Пољску наш тим ће имати у Загребу, где ће 4. и 5. јула одиграти двомеч са селекцијом Хрватске.

Финиш припрема биће обављен у Београду, од 6. до 11. јула, када је заказан пут за Пољску.

На Европском првенству наш У20 тим је у А групи, са селекцијама Француске, Грчке и Пољске. Према систему такмичења, прва рунда се игра само за расподелу стартних позиција пред плеј-оф. Наша група укршта са Б групом у којој су: Немачка, Израел, Чешка и Италија.

На списку селектора Ненада Чанка налазе се следећи играчи: Андреј Мушицки (Мега), Илија Милијашевић (Мега), Богољуб Марковић (Мега), Филип Јовић (Мега), Алекса Ристић (Динамик), Филип Малешевић (Динамик), Огњен Матовић (ФМП), Павле Николић (Борац Чачак), Лазар Тасић (Здравље), Алекса Миленковић (ОКК Београд), Филип Радаковић (ОКК Београд), Асим Ђуловић (ОКК Београд), Лазар Гачић (ОКК Београд), Борис Бодрожић (Џокер), Лука Савановић (Војводина), Огњен Станковић (Игоека), Филип Боровићанин (САД), Ђорђе М Ћурчић (САД), Марко Шаренац (САД), Лазар Ђоковић (САД), Матија Милошевић (Немачка).