Млада репрезентација Србије (играчи до 20 година) путује данас у Истанбул, где ће од 25. до 29. јуна учествовати на престижном 19. по реду турниру „Тургут Атакол“. Изабраници селектора Дејана Мијатовића одиграће у пет дана исто толико утакмица што ће им бити главна провера уочи Европског првенства које се од 8. до 20. јула одржава на Криту.

– Иза нас су три недеље рада у веома специфичним околностима. Имали смо доста отказа због повреда, а како се сезона завршавала тако су нам поједини играчи сукцесивно прикључивали. Ипак, момцима свака част на труду и залагању које су до сада приказали – истиче селектор Мијатовић.

На турниру у Истанбулу ривали Србије у групној фази такмичења биће селекције Пољске, Немачке и Бугарске, док ће у борби за пласман 28. и 29. јуна наш млади тим одмерити снаге са Турском, Црном Гором, Русијом или Француском.

– Наш примарни циљ на овом турниру је да се што боље уиграмо, тако да су нам утакмице преко потребне. Недавно су нам прикључили Никола Јанковић, Огњен Јарамаз и Дејан Тодоровић, а пред сам полазак у Турску стигли су Марко Тејић и Никола Ребић. Жеља нам је да их што пре интегришемо у основне принципе наше игре, а исти посао нас чека и кад се вратимо из Турске кад ће нам се прикључити Ђоко Шалић, Михајло Андрић и Петар Аранитовић. У сваком случају пред нама је још пуно рада и стрпљења како би што спремнији дочекали Европско првенство – закључио је Дејан Мијатовић, селектор У20 репрезентације Србије.

На турниру „Тургут Атакол“ У20 репрезентацију Србије представљаће следећих 13 играча: Божидар Бабовић (Партизан НИС), Ђорђе Каплановић (ФМП). Младен Ђорђевић (Црнокоса), Стефан Пот, Александар Бурсаћ (Војводина НИС), Огњен Јарамаз (Мега Визура), Јован Новак, Драган Апић (Вршац), Огњен Добрић, Никола Ребић, Марко Тејић (Црвена звезда Телеком), Никола Јанковић (Вервиерс – Пепинстер, Белгија), Дејан Тодоровић (Уницаја, Шпанија).

У Стручном штабу поред селектора Дејана Мијатовића биће још помоћни тренери Марко Бараћ и Душан Алимпијевић, као и физиотерапеут Марко Сокић.

 

ТУРНИР „ТУРГУТ АТАКОЛ 2014“ – РАСПОРЕД УТАКМИЦА

25. јун 2014. године

Србија – Пољска (13:00)
Русија – Црна Гора (15:15)
Немачка – Бугарска (17:30)
Турска Француска (19:45)

26. јун 2014. године

Црна Гора – Француска (13:00)
Србија – Немачка (15:15)
Пољска – Бугарска (17:30)
Турска – Русија (19:45)

27. јун 2014. године

Бугарска – Србија (13:00)
Француска – Русија (15:15)
Пољска – Немачка (17:30)
Турска – Црна Гора (19:45)


 * 28. и 29. јуна 2014. године играће се мечеви за пласман.