У склопу припрема за Европско првенство које се од 12. до 22. јула одржава у Словенији, мушка У20 селекција Србије главну проверу имаће у Истамбулу на престижном турниру „Тургут Атакол“. Изабраници селектора Александра Џикића сутра путују у главни град Турске где ће од 20. до 24. јуна имати пет веома квалитетних провера. Ривали нашем тиму поред домаће селекције, биће репрезентације Пољске, Немачке, Русије и Француске.

– После завршетка плеј-офа придружили су нам се кошаркаши Партизана и Црвене звезде, али због лакших повреде Немање Бешовића и Ненада Миљеновића још увек нисмо имали ниједан тренинг у комплетном саставу. Идемо у Турску, на веома јак турнир да видимо колико смо урадили у досадашњем току припрема, да упознамо ривале које нас очекују на Европском првенству у Словенији, али и да проверимо наше тренутне могућности – истакао је Александар Џикић, селектор У20 репрезентације Србије.

На турнир „Торгут Атакол“ путоваће следећих 14 кошаркаша: Александар Цветковић, Ненад Миљеновић, Богић Вујошевић, Немања Дангубић, Лука Игрутиновић, Ђорђе Дреновац, Стефан Поповски Турањанин, Немања Безбрадица, Марко Гујаничић, Лука Митровић, Немања Бешовић, Стефан Настић, Богдан Богдановић и Никола Силађи. У Београду су остали Иван Маринковић, Петар Ламбић, Немања Крстић, Божо Ђумић, Андрија Бојић и Марко Луковић који и даље остају кандидати за наступ на Европском првенству у Словенији.

Александар Мареља и Немања Мишковић прикључени су Универзитетској селекцији коју очекује турнир у Кини, док Вукашин Петковић, Горан Хуксић и Данило Тошковић нису више на списку кандидата.

ТОРГУТ АТАКОЛ 2012

20. јун: Србија – Пољска (13:30)
21. јун: Србија – Немачка (15:45)
22. јун: Србија – Турска (18:00)
23. јун: Србија – Русија (15:45)
24. јун: Србија – Француска (13:15)