Млада репрезентација Србије отпутовала је у Талин (Естонија) где ће од 9. до 21. јула учествовати на Европском првенству за играче до 20 година старости. Изабраници селектора Владе Јовановића играће у групи “А”, са селекцијама Немачке, Грузије, Литваније и Грчке, из које ће се три првопласирана тима пласирати у другу фазу шампионата и борити за пласман у четвртфинале.

– У овом тренутку могу да кажем да сам задовољан како се радило у припремном периоду. Приступом, професионализмом и понашањем сваког кандиата који је био на припремама, без обзира да ли се на крају нашао у тиму који ће играти на шампионату. Вредно смо радили у протеклих пет недеља, одиграли десет контролних мечева, после којих смо правили анализе, трудили се да у ходу исправимо уочене грешке. Колико смо били успешни биће много јасније по завршетку Европског првенства. Сувише је рано говорити о фаворитима, било каквим прогнозама, јер ће све много бити јасније кад турнир почне. Сигурно је да ћемо се трудити да пружимо максимум, размишљати од утакмице до утакмице, одиграти најбоље што је могуће у датом тренутку – истакао је Влада Јовановић, селектор У20 репрезентације Србије.

Младу репрезентацију Србије на Европском првенству у Естонији представљаће следећих 12 кошаркаша: Немања Безбрадица, Андрија Бојић, Немања Крстић, Саша Аврамовић, Павле Рељић, Михајло Андрић, Лука Митровић, Иван Маринковић, Младен Ђорђевић, Ненад Миљеновић, Ђорђе Милошевић и Милош Јанковић.

У Стручном штабу У20 селекције Србије, поред селектора Владе Јовановића, биће још помоћни тренери Марко Ичелић и Владимир Златановић, кондициони тренер Владимир Радоњић, као и физиотерапеут Бојан Влаисављевић.