Мушка У16 репрезентација Србије завршила је прву недељу припрема за Европско првенство  у Скопљу. Тим који води тренер Милош Исаков – Ковачевић, тренутно се налази на Дивчибарама где ће oстати до 13. јула. Потом следи пут у Лил, где ће одиграти и прве пријатељске утакмице, а по повратку из Француске, припреме ће наставити у Вршцу. На путу до Скопља, наши кадети ће три дана провести у Нишу, где ће 1. августа имати и генералну пробу против селекције Црне Горе.

Селектор Милош Исаков-Ковачевић се осврнуо на досадашњи део рада.
– Тренутно на Дивчибарама приводимо крају базични део припрема. У Француској ћемо имати три јаке провере против Пољске, Холандије и репрезентације домаћина, Француске. Веома је добро то што су играчи веома вредни, посвећени и професионални. Такође, веома нас радује то што тренутно немамо никавих здравствених проблема и повреда. Надамо се да ће тако и остати.

Селектор Исаков-Ковачевић на први део припрема позвао је 20 играча. То су: Василије Јовановић, Александар Гољовић, Ђорђе Шекуларац, Урош Даниловић, Дарис Сијарић, Петар Радовић, Андреј Бјелић , Василије Стојић, Огњен Срзентић, Вук Даниловић, Андреј Давидовић, Матија Моравчевић, Огњен Гујић, Лазар Стојковић, Стефан Марјановић, Марко Варда, Андреј Вулета, Андреј Павловић, Филип Раичевић, Вук Зелић.

Европско првенство се игра од 5. до 13. августа, наш тим је у групи са Летонијом, Грчком и Пољском.