Нa захтев великог броја посетилаца сајта КСС, понављамо две одлуке из априла 2016.

19 априла 2016

Одржан Управни одбор КСС

Данас је у „Кући кошарке“ одржан састанак Управног одбора Кошаркашког савеза Србије, на коме су донете следеће одлуке:

„На основу одредаба Статута КСС, члан 56. тачка 18., Управни одбор КСС, на седници одржаној 19.априла 2016.године, доноси следећу одлуку:

На основу одлуке Борда ФИБА Европа од 20.03.2016. године и дописа ФИБА Европа од 24. марта и 15. априла 2016.године, поштујући обавезе које КСС као члан ФИБА има, Управни одбор КСС доноси одлуку да се клубовима – члановима КСС дозвољава учешће у Евролиги, а забрањује учешће у Еврокупу.

У складу са одредбама из става 1 ове Одлуке, уколико неки клуб – члан КСС потпише уговор/споразум са ЕКА или било којим другим правним субјектом који је у релацији са ЕКА или узме учешће у Еврокупу, аутоматски се суспендује из чланства у КСС. У том случају, евентуална суспензија ће се односити на учешће у такмичењима свих селекција клуба који је суспендован.“

Друга одлука односи се на регионалну АБА лигу:

„На основу одредаба Статута КСС, члан 56. тачка 18., Управни одбор КСС, на седници одржаној 19.априла 2016.године, доноси следећу одлуку:

Имајући у виду одлуку АБА лиге да прихвати услове Евролиге који су у супротности са ставовима ФИБА, а у случају да АБА лига не промени став по наведеном донет на седници Скупштине АБА лиге у Загребу 20.03.2016. године, Кошаркашки савез Србије повлачи подршку АБА лиги коју је са осталим регионалним савезима дао на састанку у Загребу јула 2015. године.

Кошаркашки савез Србије остаје при ставу да је регионално такмичење корисно и потребно за развој кошарке на овим просторима.

У складу са тим, Кошаркашки савез Србије ће упутити АБА лиги захтев за реструктуирање регионалног такмичења и доношење календара такмичења којим би се омогућило несметано одржавање националних првенстава и регионалне лиге, а имајући у виду и обавезе које проистичу из учешћа клубова у евро такмичењима.“

http://http://www.kss.rs/odrzan-upravni-odbor-kss/#prettyPhoto

2016-09-04T13:03:38+02:004. 09. 2016.|