Репрезентативке Србије после 12-дневних припрема на Златибору добиле су два дана слободно, а поново се окупљају у понедељак, 9. јула, пошто ће у два дана, пред одлазак у Кину на пријатељски турнир, тренирати у Београду. Наш тим је на Златибору радио под будним оком селекторке Марине Маљковић на кошаркашим и кондиционим елементима, а све у циљу грађења новог тимског идентитета и базе.

 

– Припреме су протекле радно и у добром расположењу. Све девојке су вредно тренирале и настојале да испуне очекивања стручног штаба. У овом кратком периоду могу рећи да смо направиле одличну базу за екипу коју ће у будућности красити тимска игра у правом смислу те речи. Предстоји нам турнир у Кини, који ће послужити за надоградњу онога што смо на Златибору започели, а то је увођење свих играчица у систем и припрему за наредну годину и предстојеће Европско првенство – истакла је Маја Шкорић, репрезентативка Србије.

Српске кошаркашице у понедељак и уторак одиграће пријатељске утакмице затвореног типа против Шангаја, а у среду, 11. јула их чека пут у Кину на пријатељски турнир, где ће, у одсуству неких од водећих играчица, новајлије имати прилику да се наметну и покажу да се на њих може најозбиљније рачунати.

– С обзиром да на турниру у Кини учествују три веома јака противника, ми ћемо се борити и дати све од себе да се прикажемо у што бољем светлу. Није било превише времена да се потпуно спремимо физички и тактички, али већина играчица познаје систем селекторке, тако да смо на Златибору имале прилику да само обновимо градиво. Иако нисмо играле у овом саставу, познајемо се међусобно изузетно добро. Ово је тек почетак и сигурно је да има још много места за напредак – закључила је центар Драгана Станковић.