У просторијама Кошаркашког савеза Србије у Београду одржана је конференција за медије посвећена финалном турниру Хеба јуниорске лиге Србије који ће се одржати од 27. до 29. априла у Чачку у организацији кошаркашког клуба Борац Моззарт Спорт. Новинарима су се обратили Дејан Томашевић, потпредседник КСС задужен за такмичења, Мина Сретеновић, ПР менаџер компаније ХЕБА, генералног спонзора јуниорске лиге Србије и Марко Ивановић, директор КК Борац Моззарт Спорт, испред организатора финалног турнира.

– У име Кошаркашког савеза Србије морам да истакнем велико задовољство и честитам свима што је и овогодишња јединствена јуниорска лига протекла на високом ниову. Посебну захвалност дугујемо, генералном спонзору, компанији Хеба и верујем да ће се наша сарадња наставити. Честитао бих и награђенима за остварења у регуларном делу сезоне, што ће им верујем бити подстрек за даљи рад. Очекујем да финални турнир буде празник кошарке на којем ћемо имати прилику да видимо будућност српске кошарке и неке нове таленте који ће у наскорије време конкурисати за састав сенироске репрезентације – истакао је Дејан Томашевић, потпредседник КСС задужен за такмичења.

Марко Ивановић, директор КК Борац Моззарт Спорт верује да ће његов клуб, као и град Чачак, бити добри домаћини.

Никола Јокић МВП, Јован Јовановић први стрелац Хеба јуниорске лиге Србије

Никола Јокић, кошаркаш Мега Визуре најкориснији је играч регуларног дела Хеба јуниорске лиге Србије, аЈован Јовановић из лесковачког Здравља најбољи стрелац.

Њима је Мина Сретеновић, ПР компаније Хеба уручила ваучер са 300 литара јаке Хеба воде у новој боци и мп4 плаyер, док им је Дејан Томашевић даривао плакете Кошаркашког савеза Србије.

 

– Чачак је град кошарке, а Борац познат по великим играчима и тренерима, чији су најпознатији изданци Радмило Мишовић, Драган Кићановић и Жељко Обрадовић. Потрудићемо се да све буде на врхунском нивоу, а да сви учесници осете нашу гостољубивост и да се осећају као код своје куће. Само ће један тим бити шампион, али су сви остали још пре почетка турнира победници. Хеба јуниорска лига Србије је сигурно најорганизованија и најквалитетнија на прсторима бивше Југославије, а вероватно и много шире. Зато позивам све љубитеље кошарке, поготово некадашње асове да дођу у дворану крај Мораве, да евоцирају успомене и виде на делу своје наследнике.

Мина Сретеновић, ПР компаније Хеба, изразила је задовољство што јуниорска лига Србије представља лигу добре кошарке и захвалила се свим учесницима на постигнутим резултатима.

– Надамо се да ће ови млади људи у најскорије време бити кандидати за сениорску репрезентацију Србије. Срећни смо што смо наградили најбоље, али и што можемо као друштвено одговорна компанија која води рачуна о очувању животне средине да промовишемо нову Хеба боцу која је одраз модерног и атрактивног дизајна, унапређеног квалитета и конструкције, где је смањен утрошак ПЕТ материјала што доприноси очувању животне средине.

Улаз на свих осам утакмица, финалног турнира Хеба јуниорске лиге Србије у Чачку, је бесплатан.