У просторијама Кошаркашког савеза Србије у Београду одржана је конференција за медије посвећена финалном турниру Хеба јуниорске лиге Србије који ће се одржати од 3. до 5. маја у малој дворани СПЕНС-а у Новом Саду. Новинарима су се обратили Андрија Клеут, генерални секретар КСС, Мина Сретеновић, ПР менаџер компаније ХЕБА, генералног спонзора јуниорске лиге Србије и Александар Милићевић, генерални секретар КК Војводина Србијагас, испред организатора финалног турнира.

– Ново руководство КСС наставило је пројекат од пре три године да најбољи српски јуниори играју у јединственој лиги, а да притом такмичење клубове не кошта ни динара. Још пре завршетка лигашког дела такмичења исплатили смо све обавезе према службеним лицима и клубовима. Надамо се да ће Хеба као генерални спонзор и следеће године бити са нама, да ћемо поново организовати Двоколо јуниорске лиге, које се показало као пун погодак, привукло доста публике и да ћемо га организовати негде у унутрашњости што би још више помогло у промоцији највећих талената српске кошарке – истакао је Андрија Клеут, генерални секретар КСС.

Мина Сретеновић ПР менаџер компаније ХЕБА, генералног спонзора јуниорске лиге Србије изразила је задовољство организацијом и промоцијом нових талената српске кошарке.

Милош Јанковић најбољи играч и стрелац Хеба јуниорске лиге Србије 

Милош Јанковић, члан Младости из Чачка најбољи је играч и стрелац регуларног дела сезоне Хеба јуниорске лиге Србије. Јанковић је на 22 меча сакупио 660 индексних поена што му је донело МВП титулу, а са 428 постигнутих поена је најбољи стрелац лиге.

Андрија Клеут, генерални секретар КСС, уручио јеМилошу Јанковићу трофеје намењене најкориснијем играчу и најбољем стрелцу такмичења, док му је Мина Сретеновић, ПР менаџер компаније ХЕБА, генералног спонзора јуниорске лиге поклонила специјални ваучер од 300 литара јаке ХЕБА воде и мп4 плаyер.

– Велико нам је задовољство што је ХЕБА јуниорска лига представљала лигу добре кошарке. Драго нам је да је протекла у промоцији нових младих перспективних играча. Хеба јуниорска лига била је јединствена прилика да најперспективнији играчи Србије покажу умеће и таленат. На свакој утакмици су доказивали да су заиста јаки млади људи, а борбеношћу и залагањем осам најбољих екипа успело је да се пласира на завршни турнир у Новом Саду и бори за шампионску титулу. Овом приликом захваљујемо свим учесницима на борбености и резултатима, а посебно нам је задовољство да наградимо Милоша Јанковића, члана Младости из Чачка, најбољег играча и стрелца Хеба јуниорске лиге Србије. Честитамо свима и надамо се да ће овако млади људи у најскорије време бити кандидати за сениорску репрезентацију Србије – изјавила јеМина Сретеновић, ПР менаџер компаније ХЕБА

Александар Милићевић, генерални секретар КК Војводина Србијагас, испред организатора финалног турнира истиче да су његов клуб и град Нови Сад спремни за почетак борби најбољих јуниора Србије за шампионску титулу.

– Учинили смо све да организације протекне у најбољем реду, а да се сви учесници турнира осећају задовољство без обзира на резултат. Захваљујемо се посебно Градској Управи града Новог Сада која је обезбедила термине у малој дворани СПЕНС-а, где ће публика у сва три дана, уз бесплатан улаз, моћи да ужива у добрим и квалитетним утакмицама. Свим екипама желим витешку борбу после које ће најбољи да победи – истакао је Александар Милићевић.

У четвртфиналним мечевима Хеба јуниорске лиге Србије 3. маја у Новом Саду, у малој дворани СПЕНС-а састају се:
Војводина Србијагас – Слобода Ужице
(13:00), Партизан мтс – Мега Визура (15:00), Хемофарм Штада – Раднички Крагујевац (17:00), Црвена звезда Дива Београд – Беовук 72 (19:00). Полуфинални дуели на програму су у петак, а велико финале (16:30) и меч за треће место (14:00) у суботу 5. маја.