Финални турнир у баскету „3 на 3“ у организацији Кошаркашког савеза Србије одржаче се у петак 15. августа на кошаркашким теренима на Штранду у Новом Саду, где ће се осам најбољих екипа борити за наслов државног првака.

Током предтходна два месеца одржана су четири квалификациона турнира на којима су се тимови борили за пролазак на завршни турнир. Трка за шампиона Србије почела је управо у Новом Саду, а наставила се турнирима у Београду, Нишу и Чачку. Победници квалфикациони турнира биле су еклпе Ранч, Мастер Кафе и Олимп, а свој пролазак у велико финале путем сакупљених бодова обезбедили су Орион Мењачнице, Џакови, Монстарс, Пин Вет Угњевик и Фреш Бич.

Прве утакмице на завршном турниру у Новом Саду почеће у 17:00 часова, док је велико финала на програму три сата касније. Организатор турнира Кошаркашки савез Србије, позива све Новосађане, али и све љубитеље баскета да 15. августа буду на Штранду, јер осим доброг стритбола биће приређени занимљиви изазави за посетиоце.

Поред титуле државног првака у баскету „3 на 3“, победнички тим ће представљати нашу земљу на „Wоrld Тоur“ у Прагу (23. и 24. август). Подесећамо да Србија већ има једног представника на овом турниру, новосадски тим „Баскет 3X3“, који је и вицешампион света.

ФИНАЛНИ ТУРНИР У БАСКЕТУ „3 на 3“ – НОВИ САД

ГРУПА „А“
ГРУПА „Б“

Олимп,
Орион Мењачнице,
Џакови,
Фреш Бич
Мастер Kaфе,
Ранч,
Пин Бет Угљевик,
Монстарс