Драгиша Шарић је рођен 1961. године у Бијељини, где је као гимназијалац почео да тренира кошарку. Одласком на студије у Београд, наступао је за Ушће, затим прелази у Раднички, играо је и за Војводину и Хемофарм. Остаће запамћено да је био члан златне генерације кошаркаша Партизана која је 1992. године у Истанбулу освојила титулу клупског првака Европе. Након играчке каријере, Шарић је био тренер Ушћа, Визуре и Мега Аква Монте. Као помоћни тренер Партизана учествовао је у освајању првенства Србије, Купа Србије и Јадранске лиге. Преминуо је изненада 2008, у 47. години живота.

У просторијама Кошаркашког савеза Србије данас је одржана конференција за медије на којој је најављен седми Меморијални турнир Драгиша Шарић, који се од 28. и 29. новембра у Београду, одржава у знак сећања на прерано преминулог кошаркаша.

Овом догађају су присуствовали многобројни пријатељи Драгише Шарића из света кошарке, којој је он посветио цео свој живот. Снежана Зорић, Ранко Жеравица, Дражен Далипагић и Мишко Марић, Млађан Шилобад, Горан Деспотовић … У име кошаркашког савеза Србије, говорио је потпредседник Дејан Томашевић.

 

 

 

 

 

 

 

На турниру, који ће се играти у све три дворане Визуре, учествоваће преко 39 ветеранских екипа (32 мушке и седам женских) из Србије, БиХ, Хрватске, Словеније, Црне Горе, Италије и Русије и Словачке (Београд, Љубљана, Марибор, Ријека , Загреб. Задар, Дубровник, Умаг, Пула, Сарајево, Тузла, Нови Сад, Ваљево, Сант Петербург, Братислава, Трст …)

На своја кошаркашка умећа публику ће подсетити Срећко Јарић, Небојша Зоркић, Мишко Марић, Влада Драгутиновић, Славко Котник, Стипе Шарлија, Аријан Комазец и многи други, а долазак су најавили и селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић, Божидар Маљковић, Раша Радовановић

Финалне утакмице се играју у суботу у дворани Визура спорт у Земуну 15-19 сати, а након тога ће бити обављена додела пехара и признања.