Женска кошаркашка репрезентација Србије у понедељак ће се окупити и започети припреме за Европски шампионат који ће се у јуну одржати у Мађарској и Румунији. Српски тим предвођен селекторком Марином Маљковић остварио је изванредне резултате на претходна два такмичења, па постоји велика жеља да се у истом ритму настави и на овогодишњем Евробаскету.

Још једно лето и још једно велико такмичење. Претходна два су нам остала у лепом сећању, али да би наставиле серију пре свега добрих резултата морамо да будемо паметне, снажне, уигране, брзе, издржљиве и мудре. Очекује нас месец и по дана вредног и напорног рада, који би требало да као производ донесе квалитет игре по коме смо већ постале препознатљиве  каже српска селекторка Марина Маљковић.

Припреме започиње 14 играчица: Тамара Радочај, Александра Црвендакић, Кристина Топузовић, Невена Јовановић, Сања Мандић, Данијел Пејџ, Јефимија Каракашевић, Саша Чађо, Александра Станаћев, Милица Дабовић, Дајана Бутулија, Ана Дабовић, Биљана Стјепановић и Јована Вукоје. Због клупских обавеза припремама ће се касније прикључити Сара Крњић, Тијана Ајдуковић, Јелена Миловановић и Јелена Максимовић. Стручни штаб чине – селекторка Марина Маљковић, тренери Драган Ратковић, Бојан Јанковић, Милош Пађен и Милош Павловић, скаути Богдан Буљ и Милош Петковић, лекар Ђорђе Јелић, физиотерапеути Бранко Стојнић и Марко Салатић и тим-менаџер Јадранка Тркуља.

Репрезентација у понедељак путује на Златибор где ће радити две недеље и где ће одиграти две припремне утакмице затвореног типа против селекције Црне Горе. 13. маја наше кошаркашице путују у Лион где ће учествовати на турниру заједно са домаћином Француском, Словачком и Великом Британијом. Преостало време до шампионата, српски национални тим провешће у Београду и Вршцу, где ће за противнике у пријатељским дуелима имати Аустралију, Кину и Грчку.

Европско првенство има додатну тежину пошто представља квалификације за Олимпијске игре у Рију 2016. године. Свесне смо очекивања нације после резултата које смо оствариле. Као и увек, даћемо све од себе и такав приступ нам је у претходним годинама увек доносио нешто добро. Група је тешка, очекује нас велика борба, али верујемо у наше снове  истакла је Маљковићева.

Еуробаскет 2015. биће одржан у Мађарској и Румунији од 11. до 28. јуна, а Србија ће се такмичити у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.

 

SPISAK ŽENSKE SENIORSKE REPREZENTACIJE SRBIJE, 2015 – MAĐARSKA/RUMUNIJA