После уводних тренинга у дворани „Пионир“, прегледа и тестирања у Републичком заводу за спорт, мушка сениорска репрезентација Србије отпутовала је данас на Копаоник где ће у наредних 12 дана спровести базични део припрема за Светски куп који се од 30. августа до 14. септембра одржава у Шпанији.

Селектор Александар Ђорђевић на Копаоник је повео следеће играче: Василије Мицић, Немања Дангубић, Стефан Јовић, Никола Калинић, Стефан Бирчевић, Богдан Богдановић, Марко Симоновић, Лука Митровић, Владимир Штимац, Милош Теодосић, Владимир Мицов, Владимир Лучић, Стефан Марковић, Дејан Кравић и Мирослав Радуљица, који је у посебном индивидуалном програму због НБА правила да припреме играча са екипом могу да трају 35 дана пре почетка такмиучења. Немања Бјелица ће због приватних обавеза са екипом на Копаонику бити од среде. Капитен наших најбољих кошаркаша Ненад Крстић добио је неколико слободних дана од селектора Ђорђевића, па ће се припремама прикључити 20. јула кад се очекује и долазак Немање Недовића и Огњена Кузмића који имају оправдано касне због обавеза према Голден Стејту и учешћа у Летњој лиги у Лас Вегасу.

По завршетку рада на Копаонику изабранике селектора Александра Ђорђевића очекује прва провера и дуел са „Б“ селекцијом нашем земље који је заказан за 27. јул у Крагујевцу.