Пројекат „3X3 Still Ballin’ New Year’s Madness“ је назив за нов и јединствен новогодишњи професионални баскет турнир највећег фомамата до сада у 3×3 такмичењу Србије, који ће се у петак 29. децембра од 10.00 часова одржати на „Шумадија сајму“ у Крагујевцу. Екипе ће се такмичити на чак пет специјализованих баскет терена у осам категорија, у којима ће се окупити преко 400 учесника из целе Србије.

Опште је познато да је 3×3 баскет сада Олимпијска дисциплина и да је проглашен за прву категорију спортова у програму ОИ Токио 2020, да је наша 3×3 федерација прва на светској ранг листи, а наша репрезентације најбоља на свету што је потврђено и освајањем три светске титуле… Све то нам даје велику обавезу, али уједно и мотивацију, да управо крај ове сезоне, када смо остварили највише успеха, крунишемо једним овако великим турниром који је признат од ФИБА3×3 и ове године ће се организовати у склопу прве 3×3 зимске сезоне.

Први пут ће бити укључене многе нове такмичарске категорије, и то: про сениори, сениори аматери, студенти, ветерани (Бизнис лига), сениорке, јуниори, јуниорке, кадети, кадеткиње, пионири и мини баскет.

У ногодошњој атмосфери организатор се потрудио да поред празничног дружења за све категорије кроз спонзорски пул обезбеди вредне новчане и робне награде. Предвиђена вредност укупног наградног фонда је преко 300.000 динара и за сваку категорију одређену су неке од награда, новчане или робне,.

Про сениори:

  1. место – 80.000,00 динара + спортска опрема КСС;
  2. место – 20.000,00 динара + спортска опрема КСС;
  3. место – спортска опрема КСС.

Аматери:

  1. место – 20.000,00 динара + спортска опрема КСС;
  2. место – 8.000,00 динара + спортска опрема КСС;
  3. место – спортска опрема.

Главни покровитељ турнира је град Крагујевац. Национални спонзори су ТЦ РОДА, Триглав осигурање и Бустер, а официјелни спортски бренд је Still Ballin’. Локални спонзори су Вуловић транспорт, Маркус ауто, Мишић ДОО, Кафе и ресторан Мадмозел, МГС сервис Балкан ДОО, Медођија, Мој Мусли , Метал системи, КГ Дигитал прес, UP Livigng DOO, Кафе Немам Ве Де…

Пријава и инфо: Ненад Танасијевић – 060/0800- 444, Немања Стојановић – 060/3477-774, или на 3×3@kss.rs и 3x3serbia@gmail.rs.