Још један узбудљив викенд је пред нама, у којем нас очекују три турнира у оквиру РОДА 3х3 државног првенства. Овог пута наш караван зауставиће се најпре у суботу, у Новој Вароши и Бајмоку, где ће се одржати турнир Б категорије, док ће се у недељу српски баскеташи такмичити у Суботици, на турниру А категорије.

Нова Варош угостиће српске екипе на „Моцарт“ терену који носи име прослављеног кошаркаша Немање Недовића, а прилику да одмере снаге имаће и баскеташи и баскеташице. Меморијални турнир „Бранко Грбић“ донеће свом шампиону чек на 60.000,00 динара, као и викенд у хотелу Панорама. За другопласирану мушку екипу осигурана је награда од 20.000,00 динара, опрема Кошаркашког савеза Србије, као и викенд у хотелу Панорама. Бронзани тим дибиће исте награде, као и 5.000,00 динара, док је за најбоље сениорке, поред робих награда ту и чек на 15.000,00 и 5.000,00 динара.

Истог дана имаћемо прилику да баскеташке окршаје гледамо и у Бајмоку, на меморијалном турниру „Бранко Зрнић“, који је уприличен као сећање на прерано преминуле кошаркаше из Бајмока, Бранка Зрнића Барабу и Бранка Зрнића Чуку. Турнир ће се одвијати на СЦ „Душан Дуда Маравић“, где ће бити постављена два официјелна терена, а осим тога биће одржано и такмичење у шутирању тројки. За шампиона Бајмока обезбеђена је награда од 70.000,00 динара, док ће другопласирани тим добити 20.000,00 динара и опрему Кошаркашког савеза Србије.

Само дан касније, Ужице ће бити домаћин турнира А категорије, на којем ће се такмичити сениори и јуниори. Другу годину за редом РОДА караван зауставиће се у Ужицу, а осим слота за учешће на финалном турниру Србије, шампиону ће припасти и новчана награда од 100.000,00 динара. За другопласирану екипу обезбеђен је чек на 20.000,00 динара, док ће треће место бити награђено спортском опремом Кошаркашког савеза Србије.

До сада је одигран 21 турнир у оквиру државног првенства, које полако улази у саму завршницу. Тренутно најбоље рангирана екипа јесте Брокс, која је до сада освојила 651 бод, док је одмах иза ње Нови Београд са 486 бодова. Београдски Олимп налази се на трећем месту, са истим бројем бодова, док су се баскеташи Чукарице попели на четврту позицију, уз 463 поена. У ТОП10 налазе се и Раља Интергалактик, Тропа де Елите, Земун, Аваи и Армагедон, а како се финални турнир ближи, тако се и борба распламсава. Велико финале заказано је за 18. август у Новом Саду, те нема сумње да нас очекује велика борба за слот за учешће на том турниру.