Док су јуниорски репрезентативци Србије у кошарци рушили све пред собом на Европском првенству које је одржано у Нишу, паралелно се лопта тапкала широм Србије.

У нешто другачијем формату, јер смо овог викенда имали прилику да гледамо и 3×3 турнире, који се одигравају у оквиру РОДА првенства Србије. Домаћини су били Лесковац и управо Ниш, а након што су се завршили – још једном можемо констатовати да је Србија заиста земља кошарке и баскета.

Па, кренимо редом. РОДА караван је најпре посетио Лесковац, где је турнир одржан први пут на новом градском тргу. Имали смо прилику да гледамо фантастичне мечеве, а као најбољи показали су се управо домаћи играчи – екипа Лесковац 3×3, која се окитила златним медаљама, као и чеком на 90.000 РСД. Они су у великом финалу савладали Kрупањ, којем је тако припала награда од 20.000 РСД, док су се на подијуму нашли и баскеташи Чачка, који су заузели треће место и зарадили 10.000 РСД.

Kао што смо рекли, Kрупањ је на овом турниру заузео друго место, али чини се да је екипу то додатно мотивисало да у Нишу покаже зашто је тренутно један од најбољих тимова на нашим теренима. У Нишу смо, као по обичају, гледали спектакуларан баскет, и исто тако квалитетно финале у којем је Kрупањ славио против Ужица. На трећем месту нашао се Лесковац, те су сви награђени сјајним поклонима и наградима.

То, наравно, није све, наставак првенства нас очекује већ наредне недеље, када ће РОДА 3×3 караван посетити Пожаревац и Сокобању, а након тога се селимо и у Бабушницу, те Смедерево. Према тренутном плану, на реду је још десет турнира у оквиру првенства, а очекује нас и сада већ традиционални Kуп на Златибору.

Пријавите се и ви и покажите своје баскеташко умеће.