Некадашња млада репрезентативка Србије, Наташа Ковачевић, изабрана за је амабасадора младих европског огранка Међународне кошаркашке федерације (ФИБА). Поред Ковачевићеве, исто признање припало је Амаји Валдеморо из Шпаније и Илони Корстиној из Русије, док су раније на исту функцију именоване Чехиња Хана Хоракова и Францускиња Едвиг Лосон Вејд.

– Свих пет амбасадорки пажљиво је одабрано, не само на основу игара које су пружале, већ и по моћи да извуку оно најбоље из других особа, са којима су укрстиле путеве. Почев од предстојећег лета, оне ће бити ангажоване на промоцији женске кошарке широм Европе, тако да допринесу омасовљавању наше игре, када је у питању нежнији пол – истакао је Камил Новак, генерални секретар ФИБА Европа.

Некадашња кошаркашица Партизана, Вождовца, Црвене збезде и Ђера, завршила је каријеру после саобраћајне несреће септембра прошле године у Мађарској, а због тешких повреда лекари су морали да јој ампутирају доњи део ноге.

Наташа Ковачевић је после ампутације ноге храбро и без устезања почела са поновним укључивањем у нормалне животне токове, чиме служи као инспирација људима у земљи, али и ван њених граница. Додељена јој је и награда Међународног олимпијског комитета „Пјер Кубертен, спорт као школа живота“, а бројни медији у нашој заемљи прогласили су је за личност године.