Некадашња кошаркашица и амбасадор ФИБА Европе за младе Наташа Ковачевић, борави ових дана у Паризу како би обавила прегледе после којих би требало да добије спортску протезу. Уз помоћ те протезе би рекреативно могла да се врати кошарци!

На позив Кошаркашког савеза Француске, Наташа Ковачевић борави у Паризу где се обављају потребни прегледи, а данас је први пут пробала специјалну спортску протезу.

Поново на правом терену! Осећај изванредан! Хвала Француској федерацији и наравно господину Жан Пјер Сиутату, написала је Наташа Ковачевић на друштвеним мрежама.

Девојка која је после повреде у саобраћајној несрећи у Мађарској остала без стопала, данас студира на два факултета и води Фондацију са својим именом, кроз коју покушава да помогне спортистима који су се нашли у сличној ситуацији.

Овог викенда почиње првенство Француске, а кошаркашка федерација те земље по традицији првом колу такмичења придаје велики значај, окупља све женске екипе на једном месту и прави вишедневну медијску промоцију женске кошарке. Ове године Наташа Ковачевић ће бити специјални гост тог догађаја.

У име Кошаркашког савеза Србије, захвалност Француској федерацији, а подршку и дивљење Наташи Ковачевић, упутио је председник Драган Ђилас:

– Наташа Ковачевић је најбољи пример колико постоји у човеку и шта са том снагом и интелигенцијом коју има може да се постигне. Гледајући видео, како трчи и погадја 4 тројке из 4 покушаја у очима сам имао сузе радоснице. Наташа је родјени победник, велики борац и сјајан човек. Својим приступом животу и храброшћу она улива наду стотинама хиљада људи којима се десила несрећа слична њеној. Искрена захвалност Француској федерацији, нашим пријатељима, председнику федерације Јеан-Пиерре Сиутату и директору за међународне односе Горану Радоњићу на свему што су учинили за Наташу. А овој младој девојци још једном свака част! Брааааааво Наташа!