Српске кошаркашице од понедељка се налазе у Београду где се припремају за квалификационе утакмице за Европски шампионат које ће одиграти у Краљеву и Нишу.

За прву фазу припрема за утакмицу против Луксембурга, која се у суботу, 19. новембра игра од 19 часова у новој хали у Краљеву, селекторка Марина Маљковић позвала је бронзане из Рија Тамару Радочај, Невену Јовановић, Сару Крњић, Александру Црвендакић и Драгану Станковић, као и перспективне кошаркашице на које наш национални тим треба да се ослони у будућности. Најмлађа међу њима је првотимка Црвена звезде Невена Наумчев, која преноси своје прве утиске.

 

– Позив Марине Маљковић је за мене велика част. То је сан који сањам од када сам почела да тренирам кошарку и трудићу се да се покажем у што боље светлу. Полако улазим у систем. Лепо ми је и трудим се да што више напредујем – истакла је Невена Наумчев.

 

Перспективни 17-годишњи бек је већ три године у млађим репрезентативним селекцијама са наступима на три шампионата Европе. Она тренутно игра у Црвеној звезди, а поникла је у Крагујевцу 96, где је такође била и чланица Радничког.

 

– На утакмици против Луксембурга пружићемо велику борбу од почетка до краја и верујем да ћемо на крају изаћи као победнице. Жеља нам је да се покажемо у што бољем светлу пред домаћим навијачима у Краљеву и користим ову прилику да их позовем да дођу у што већем броју – рекла је Невена Наумчев.

 

Репрезентација Србије је у прва четири дуела остварила три победе и један пораз и тренутно заузима другу позицију у групи Д иза Украјине која има 4-0. Побеђене су Немачка у Београду 100:57 и у Васербургу 78:66, као и Луксембург у Луксембургу 132:38, док је у Кијеву наш тим доживео минималан пораз од Украјине 78:75.

Улаз на утакмицу Србија – Луксембург је слободан, а из Кошаркашког савеза Србије позивају навијаче да дођу у што већем броју и пруже подршку најбољој кошаркашкој репрезентацији у Европи.