Кошаркашки савез Србије, НБА и ФИБА од 15. до 18. августа 2018. године у Београду ће организовати престижни камп “Кошарка без граница”, на коме ће учествовати 80 младих играчица и играча из Европе по одабиру НБА. Током четири дана овог кампа, са децом ће радити позната тренерска и некадашња велика играчка имена НБА лиге.

Поред младих кошаркаша и кошаркашица, камп “Кошарка без граница” сваке године посете и челници ФИБА, око 60 значајних особа за НБА лигу, представника и власника НБА клубова, водећих менаџера клубова, тренера, бивших играча, а очекује се и присуство већине бивших НБА играча са наших простора.

Сам догађај је од изузетног, не само спортског, већ и свеопштег значаја за Кошаркашки савез Србије, град Београд и државу Србију. Сходно томе, КСС ће приступити организацији НБА и ФИБА кампа „Кошарка без граница“ на највишем нивоу.

У оквиру припреме за овај догађај, од 15. до 19. јануара у Београду је боравила делегација НБА у саставу Ленс Џонсон, Нил Мејер и Кајлин Мулен, који су стручна лица уско везана за организацију.

У организацији КСС, обавили су низ контаката и састанака и извршили преглед свих простора везано за организацију кампа. Посебно су анализирани хотели за смештај деце и представника НБА, спортске дворане, безбедност, транспорт, медицинска подршка и могућност додатних активација за децу и представнике НБА (туристичка и угоститељска понуда).

Поред спортског програма, у оквиру организације овог кампа НБА и ФИБА практикују и хуманитарни програм. Представници НБА су исказали жељу да у Београду донирају опрему за две медицинске установе које се баве децом. На предлог КСС, представници НБА су посетили Институт за онкологију и радиологију, односно њихово оделење дечије онкологије, као и Универзитетску дечију клинику у Тиршовој.

Представници НБА, како су истакли, одлазе из Београда пуни позитивних утисака и очекивања да ће летњи камп “Кошарка без граница” бити један од најбоље организованих до сада…