Протекла радна недеља селектора наше мушке сениорске репрезентације, Александра Ђорђевића почела је у Нишу где је учествовао на трибини посвећеној актуелним кошаркашким темама, а затим отворио изложбу „Кошарка кроз време“.

У сали Универзитета у Нишу, пред великим бројем окупљених тренера, селектор Ђорђевић говорио је о следећим темама: пут од перспективног јуниора до врхунског играча, као и о играма модерног плејмејкера и балансу између креативности и одговорности у игри.

На изложби „Кошарка кроз време“ селектор Ђорђевић имао је прилике да види свих 30 трофеја које су наше националне селекција освајале у последњих девет деценија, али и да се подсети на бројне трофеје које освојио у богатој репрезентативној каријери. Такође, на изложби су приказани дресови и фотографије које илуструју успехе нашег најбољег тима, као и реплике првих патика и лопте са којима се играла кошарка на нашим просторима.

После Ниша, Александар Ђорђевић је стигао у посету Крагујевцу где се састао са тренером Крагујевчана Мирославом Николићем и посматрао утакмицу Еврокупа између Радничког и Албе.

По повратку у Београд, селектор репрезентације Србије свечано је отворио XИВ Међународни минибаскет фестивал „Рајко Жижић“ који је окупио више од 200 екипа у конкуренцији девојчица и дечака.

Праћење потенцијалних репрезентативних кандидата после Крагујевца, селектор Александар Ђорђевић наставио је у Београду где је гледао мечеве Партизан – ЦСКА и Црвена звезда – Олимпија, а такође се састао и са тренерима београдских клубова учесника АБА лиге, Душком Вујошевићем, Дејаном Радоњићем и Дејаном Милојевићем.

Посету тренинзима селектор Ђорђевић је искористио да се обрати нашим младим играчима и упути им поруку да је једино „фанатични однос према раду и тренинзима, пут који води ка значајним играчким и тимским достигнућима“.