Данас је у Нишу одржана конференција за медије, а тема је била организација Пиреус банка Купа Радивоја Кораћа, односно резиме првог четвртфиналног дана и оно што нас очекује…

Пред новинаре су изашли генерални секретар КСС Дејан Томашевић, потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић, председник Регионалног кошаркашког савеза Источне Србије Урош Парлић и комесар за безбедност такмичења Вељко Богуновић.

После првог дана такмичења позната су имена првих полуфиналиста, а то су ФМП и Црвена Звезда. Други полуфинални пар биће познат вечерас после утакмица у којима се састају Мега Лекс и Динамик (17.00) и дуела Партизана и Дунава (19:30). Комесар за безбедност такмичења Вељко Богуновић је истакао да је организатор учинио све како би утакмице протекле без нереда.

– Синоћ смо имали пуну дворану и све је протекло без иједног инцидента. Надамо се да ће тако бити и у наредним утакмицама.

Организатори наводе да карата за утакмице више нема у продаји и да нико без улазнице неће моћи да уђе у дворану „Чаир“.

– Апелујем на све људе да се на утакмицама понашају као господа, као што је био и сам Радивој Кораћ – истакао је генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић. – Један од разлога што смо одлучили да организацију Купа на три године препустимо Нишу је зато што је атмосфера овде увек онаква каква би требала да буде на кошаркашким утакмицама. Свако ко дође у Ниш у време Купа осећа се феноменално. Кошарка је спорт који спаја људе и који треба да промовише нешто лепо и племенито.

Паралелно са Купом одржава се и Мини куп на коме гледаоци могу да виде најбоље пионирске екипе у Србији.

– Мини куп се одржава у школама „Душко Радовић“ и „Мика Антић“, где ће публика моћи да види будућност српске кошарке. Финале турнира Мини купа биће одржано у недељу од 13.00 часова у „Чаиру“ – рекао је председник Регионалног кошаркашког савеза Источне Србије Урош Парлић.

Од суботе, када се играју полуфинала, љубитељи кошарке ће моћи да користе и занимљиву мобилну апликацију.

– Корисници апликације „couch coach“ моћи ће виртуелно да састављају тимове и бирају тренере, а они који освоје највише поена добиће вредне награде – објаснио је потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић.