Немања Недовић неће бити део тима Србије на Светском првенству. Након четири тест утакмице, бек „Орлова“ је по повратку са „Акрополис купа“ из Атине донео одлуку о којој је прво обавестио селектора Светислава Пешића и директора репрезентације Драгана Тарлаћа.

Поводом своје одлуке, Немања Недовић је изјавио:

– Мој однос према дресу, земљи и репрезентацији за коју сам играо са поносом и без икаквих резерви током целе каријере – никада није био споран. Због тога, и како не би био никаквих мистификација у јавности, осећам обавезу да објасним зашто више нећу бити део репрезентације која иде на Светско првенство. Пред себе сам увек постављао највише циљеве, али како су припреме које сам дочекао као и увек са радошћу одмицале, увидео сам да сам далеко од жељеног нивоа форме, потребног за овакво такмичење и за наш тим. Уз све то, нажалост се нисам снашао у улози која ми је додељена и самим тим нисам могао да дам максималан допринос националном тиму. Пошто је интерес репрезентације и већине испред било каквог интереса појединца, своје размишљање сам искрено саопштио и селектору Светиславу Пешићу коме сам врло захвалан на указаном поверењу. Момцима и селектору желим сву срећу и много успеха на Светском првенству и верујем да ће нас обрадовати.

Директор српског националног тима Драган Тарлаћ је након разговора са Немањом Недовићем изјавио:

– После Акрополис купа Немања Недовић је обавестио селектора Пешића и мене о својој одлуци. Уз међусобно разумевање и прихватање аргумената које је изнео, прихватили смо одлуку Недовића и то ће бити велики хендикеп за нашу репрезентацији у изазовима који су пред нама. Немањи смо захвални на свему сто је пружио реперезентацији како овог лета, тако и у прошлости. Његова посвећеност дресу са државним грбом никада није била упитна.